În atenţia deţinătorilor de câini de pe raza municipiului Mangalia!

0
2730

 

ANUNȚ din partea Primăriei Mangalia:

Conform legilor în vigoare privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân şi menţinerea igienei în spaţiile publice, deţinătorii animalelor de companie au următoarele obligaţii:

a) să ridice dejecţiile produse de animalele pe care le deţin din spaţiile publice, din spaţiile adiacente acestora, din holurile şi din căile de acces ale spaţiilor locative;

b) să nu arunce dejecţiile animaliere în spaţiile publice, în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi în căile de acces ale spaţiilor locative.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, în conformitate cu prevederile O.G. Nr. 155/2001 este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparţinând rasei comune, metişii acestora, excepţie făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei Ordonanţe de Urgenţă.

Alte prevederi ale aceleiaşi Ordonanţe stipulează că proprietarii şi deţinătorii de câini au obligaţia de a menţine igiena în spaţiile publice, în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi căile de acces ale spaţiilor locative.

Potrivit art. 8, alin. 4 din O.G. Nr. 155/2001, proprietarii sau deţinătorii de câini, persoane fizice sau persoane juridice, au obligaţia identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Conform prevederilor legale, câinii găsiţi pe domeniul public vor fi ridicaţi de Serviciul de Ecarisaj al municipiului Mangalia, deoarece se consideră abandonaţi, iar potrivit O.G. Nr. 155/2001, abandonul constă în lăsarea unui câine revendicat ori adoptat în condiţiile prezentei Ordonanţe de Urgenţă pe domeniul public, fără hrană, adăpost ori tratament medical.

Nerespectarea prevederilor menţionate mai sus constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, conform art. 14, alin. 1, lit.b din O.G. Nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia, luni, 15.05.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply