Alte trei tentative de înșelăciune prin metoda ‘Accidentul’!

0
698
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

La data de 07.05.2017, polițiștii din cadrul Secţiei 5 au fost sesizați de către un bărbat din Constanța, care a precizat că mama sa, în vârstă de 60 de ani, din Constanța, a fost apelată, în jurul orei 15.30 a zilei respective, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind fiul ei şi care i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de suma de 3.000 de euro.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat membrul de familie, care ulterior a anunțat poliția.


La data de 06.05.2017, polițiștii din cadrul Secţiei 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 56 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, în jurul orei 16.45 a zilei respective, pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind sora ei și care i-a spus că a suferit un accident în baie, fiind nevoită să se deplaseze la spital.

Ulterior, în discuția telefonică a intervenit și un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic și care i-a solicitat suma de 30.000 de euro pentru a efectua intervenția chirurgicală

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La data de 06.05.2017, polițiștii din cadrul Secţiei 3 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 70 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, în jurul orei 15.40 a zilei respective, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind fiul ei şi care i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de suma de 4.000 de euro.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

În toate cauzele, polițiștii au deschis anchete în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.


RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală. (IPJ Constanta, 08.05.2017.


 


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply