Podul de la Agigea va fi ÎNCHIS CIRCULAȚIEI până la sfârșitul lunii mai!

0
1262
astratex.ro

Circulația pe podul de la Agigea va fi restricționată total, în perioada 8 – 25 mai, pentru ultimele pregătiri ale podului înainte de începerea sezonului estival.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ștefan Ioniță, la Radio România Actualități.

Astfel, podul de la Agigea va fi închis total circulației rutiere până pe data de 25 mai, soluția fiind luată pentru pregătirea podului pentru fluxul imens de mașini care îl va traversa în perioada sezonului estival.

RECOMANDARE – Podul de la Agigea a fost ÎNCHIS: traficul de coșmar s-a instalat pe noul pod! Vezi rutele ocolitoare pentru a nu pierde ore în șir – VIDEO

“Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

CNAIR SA se va asigura că în perioada în care Podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:

–  nodul rutier A4 ( intersecție cu DN 39, Agigea) – A4 ( intrare port Constanța Sud ) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord – Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival.

În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme, iar CNAIR S.A. va aduce imediat la cunostința publicului noua situație.

La ora actuală hidroizolația podului a fost finalizată, iar din punct de vedere tehnic toate cele patru benzi de circulație vor fi funcționale, începând din data de 5 mai 2017”, se arată într-un comunicat al CNAIR. (sursa: reporterntv.ro, 03.05.2017).


 


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply