Ziua Muncii. Google celebrează 1 Mai – Ziua Muncii cu un Doodle special. Ce semnifica

0
967

Ziua Muncii este celebrata de Google cu un Doodle Special. Labour Day (Ziua Muncii) este cunoscuta si sub denumirea de May Day (Ziua Mai).

Reducerea normei orare zilnice de lucru sta la originea semnificatiei zilei de 1 mai, ca Ziua internationala a muncitorilor. In anul 1872, circa 100.000 de muncitori din New York, majoritatea din industria constructiilor, au demonstrat, cerand reducerea timpului de lucru la 8 ore.

Data de 1 mai apare, pentru prima data, in legatura cu intrunirea, din anul 1886, a Federatiei Sindicatelor din Statele Unite si Canadei (precursoarea Federatiei Americane a Muncii). George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor si Tamplarilor, a initiat introducerea unei rezolutii care stipula ca “8 ore sa constituie ziua legala de munca de la si dupa 1 mai 1886”, sugerandu-se organizatiilor muncitoresti respectarea acesteia.

La data de 1 mai 1886, sute de mii de manifestanti au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite, insa, cea mai mare demonstratie a avut loc la Chicago, unde s-au intrunit 90.000 de persoane, din care aproximativ 40.000 se aflau in greva. Rezultatul a fost acela ca circa 35.000 de muncitori au castigat dreptul la ziua de munca de 8 ore, fara reducerea salariului.

Continuarea, pe stirileprotv.ro, 1 Mai 2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply