Primăria Limanu se pregăteşte pentru sezonul estival. Banii din taxa verde, folosiţi pentru ecologizare

0
1319

Administraţia publică locală din comuna Limanu demarează un amplu proiect de ecologizare al staţiunilor Vama Veche şi 2 Mai, a satului Hagieni, dar şi a comunei Limanu. Prima acţiune de igienizare a avut loc, ieri, în Vama Veche.

„Vreau să ecologizăm zonele transformate, de-a lungul anilor, în gropi de gunoi. Oamenii aruncă la întâmplare tot ce nu le mai este necesar, şi aici mă refer inclusiv la deşeuri menajere sau chiar materiale de construcţii. S-au strâns tone de deşeuri în fiecare localitate. Echipele Primăriei Limanu vor merge în fiecare săptămână şi vor igieniza aceste locuri. În paralel, voluntarii din zonă vor încerca să le explice oamenilor de ce avem nevoie de disciplină, inclusiv în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei”, a declarat Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu.

Tot în cadrul acestui proiect, în şcolile din comuna Limanu se vor organiza, săptămânal, lecţii interactive de educaţie civică privind importanţa reciclării. De asemenea, pentru elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a se va organiza un concurs ce are ca scop introducerea noţiunilor de reciclare. Sub denumirea „PET-ul meu este mai frumos”, elevii vor fi încurajaţi să transforme deşeurile în obiecte creative, precum ghivece de flori sau păpuşi. Înainte de vacanţa de primăvară, autorităţile comunei Limanu vor acorda un premiu celor mai creative idei, iar obiectele declarate câştigătoare vor fi expuse în incinta primăriei.

Mai mult, aici: goo.gl/njnIhI

Mangalia News, 4 aprilie 2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply