DIN PATRIMONIUL MUNICIPIULUI MANGALIA – Episodul 4: Statuile și monumentele din orașul Mangalia [galerie FOTO]

0
3031

Mai este putin timp pana la inceperea sezonului estival! 

Ar trebui ca responsabilii cu gestionarea patrimoniului Municipiului Mangalia din cadrul primariei sa initieze un program de toaletare si inscriptionare a tuturor statuilor, constructiilor sculpturale si chiar a “Monumentului Eroilor Neamului”, din Piata Republicii (inscriptii cu denumirile celor trei compozitii care formeaza monumentul si cu numele autorilor lor sunt absolut necesare!) si a Templului Roman din sensul giratoriu mare.

(Nu se poate ajunge in centrul templului pentru a se citi extrasul din “Tratatul de Alianta incheiat intre Roma si vechea Cetate Callatis”, inscriptionat pe latura din sud a altarului, deci este necesara amplasarea unei inscriptii, in zona pietonala).

Timp inca mai este, pana la deschiderea sezonului!

Statuile si monumentele localitatii Mangalia, ca si cele din statiunile municipiului, trebuie puse in valoare, pentru a le transforma in obiective turistice culturale. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Este timpul sa ne recastigam identitatea culturala locala si sa repunem Mangalia pe harta turistica a Romaniei si a Europei, acolo unde ii este locul!

Sursele de informare despre statui sunt site-urile: << Statui si compozitii structurale din Municipiul Mangalia”, Dr. Tatiana ODOBESCU, directorul Complexului Cultural “Callatis”>>; “Galerie Foto-Scoala de aplicatie a Fortelor Navale” (pentru “Bustul Marinarului Erou” – foto: Mr. Daniel OAIE, 2012); “PHOTO ODYSSEY OF RICHARD – statues-statui” (pentru statuia lui Mihai Eminescu); “Muzeul Marinei Romane din Mangalia”; <<” Inceputurile Santierului Naval Mangalia”, MT, Mangalia News, 3 noiembrie 2016>>.

Marin TĂNASE, 28.03.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply