Ozzy Menabit: DESPRE VANDALISMUL asupra bunurilor, dar și asupra sufletelor noastre

0
870
vandalizaremonumentmangalia4
“Chiar dacă este opera adolescenților teribiliști, această faptă trebuie aspru criticată, pentru că o conduită civilizată se dezvoltă în tineri, învățându-i să deosebească binele de rău. Mai umblă un vandal-grafitti prin oraș și își desenează sigla de om netrebnic, aceea cu porcușorul, prin oraș și împrejurimi.
Cred că este un localnic deoarece a vandalizat prin toată Mangalia, Vama Veche, Neptun, Jupiter și toate celelalte stațiuni, în sezon, dar și în extrasezon.
Cu privire la vandalizarea monumentului eroului necunoscut, trebuie găsiți vinovații, sau vinovatul, și să se aplice legea.
Dacă dl primar își făcea cu pricepere treaba lui de primar, aveam camerele video de supraveghere (promise!) în funcțiune, care ne-ar fi ajutat astăzi la siguranța orașului.
Poliția Locală este condusă de o persoană nepricepută, pusă pe funcții de către dl primar, fără ca aceasta a îndeplini criteriile de competență, lucru confirmat si de catre directorul adjunct al Politiei Locale în scrisoarea deschisă către domnul Primar, de asemenea este si constatare personală pe care o confirm, chiar într-un Raport oficial al unei Comisiei Speciale instituită de Autoritatea Publică – Consiliul Local al Municipiului Mangalia, al cărui președinte sunt.
Îndeplinind atribuțiile de președinte al acestei comisii, am constatat, având experiență de 14 ani în Ministerul de Interne, că dl. Angelescu Mihai nu cunoaște legea, nu are priceperea sau interesul să încadreze corect legea, că are un comportament nepotrivit, că amenință cetățenii și oficialitățile comițând abuzuri, etc., dar cel mai important lucru pentru orașul nostru este că nu-și îndeplinește atribuțiile și a adus Poliția Locală la incapacitatea de a-si îndeplini obiectivele pentru care a fost constituită.
Monumentul soldatului necunoscut se află în centrul orașului – centru istoric -, care în trecut era un loc public, iar astăzi este părăsit deoarece nu mai există activități comerciale sau de agrement.
Alături este si Casa de Cultură lăsată în paragină de actuala administrație; din acest motiv orașul nu beneficiază de evenimente culturale, dând astfel zonei sentimentul de oraș părăsit.
Am susținut și susțin în continuare ca sediile de partide să fie mutate in alte zone ale orasului și spațiile pe care le ocupă din Centrul Istoric să fie folosite pentru crearea unei zone comerciale si de agrement precum in toate “centrele istorice” din alte orașe, așa cum se obișnuiește.
Din păcate, dl Primar intenționează (prin Organigrama pe care o propune luni în ședinta Consiliului Local) să desființeze instituțiile publice care sunt firești, chiar necesare, unui oraș cum este Mangalia. Chiar și instituția Culturii și a Muzeului este sabotată.
Am criticat și am făcut reproșuri, am făcut solicitări Primăriei Mangalia pentru a se remedia această stare în care a ajuns orașul nostru, dar am primit doar o atitudine arogantă și o mulțime de minciuni.
Fără a ne dezvolta economic, fără activități sociale și culturale – am fost vitregiți si de sărbătorile tradiționale ale orasului: Ziua Marinei și Ziua Mangaliei -, vom ajunge să avem un oraș sălbăticit.
Vandalizarea din campanie cu grafitti de lângă Casa de Cultură, de pe Aleea Teilor, acum asupra monumentului soldatului necunoscut, etc., dovedesc că ceva rău s-a întâmplat cu orașul, devine un fenomen social: lipsa de respect pentru bunurile si valorile societății.
Tinerii nu au model de valoare, administrația actuală a dovedit că nu are respect pentru bunurile si valorile orașului, determină indirect, dar vinovat, la astfel de conduite negative.
Obișnuința primarului de a da vina pe cetățeni, exprimând des că locuitorii orașului Mangalia sunt necivilizați creează un firesc negativ și încurajează la astfel de manifestări, pentru că domnia sa implementează sentimentul că oricum sunt obișnuite.
Ceea ce nu este adevarat. Este ca și atunci când părinții își cresc copiii reproșându-le zi de zi că sunt proști și răi, în loc să le transmită prin atitudinea lor o conduită de urmat.
Aceasta este opinia mea în calitate de om, în calitate de locuitor al orașului meu, pe care îl iubesc.
În calitate de consilier local, mă simt neputincios pentru că tot ceea ce legea îmi permite să fac pentru binele acestui oraș nu este de ajuns, am nevoie de sprijinul cetățenilor Mangaliei ca să facem Administrația Publică să înțeleagă că toti locuitorii Mangaliei sunt oameni care doresc să trăiască democratic și civilizat, si nu doar niște cifre pe hârtie, care reprezintă taxele și impozitele pe care le plătesc.
Acuz vandalismul de orice fel!
Dragă Mangalia, dacă eu greșesc în ceea ce fac în calitate de consilier, te rog să mă corectezi”.
Menabit Ozzy, 29.10.2016.





Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply