Elena-Alexandra Silistră: Să vorbim despre acest “moment al bilanțului”, domnule primar!

0
824
   Vom vorbi punctual despre subiectele pe care le-ați amintit în mesajul transmis pe cale virtuală tuturor cetățenilor Mangaliei, deși acesta nu este modul cel mai corect de informare:

   1. Sezonul estival s-a încheiat și spuneți că anul acesta a fost unul profitabil pentru agenții economici.

Cei mai în măsură să spună asta sunt chiar ei. Am dubii, dacă îmi spuneți dumneavoastră, căci mai tot timpul ați împachetat frumos un neadevăr.

   2. Referitor la gospodărirea și modernizarea stațiunilor din sudul litoralului, vorbiți despre progres.

Cu siguranță stăpâniți foarte bine termenii, dar vreau să mă asigur că v-ați făcut bine înțeles (conform DEX, progres: 1. dezvoltare, în linie ascendentă; mers înainte, evoluție. 2. Dezvoltare, schimbare în bine datorită căreia se ajunge la un rezultat scontat ori se atinge un anumit scop).
Despre ce evoluție poate fi vorba, în condițiile în care mizeria este factorul-cheie?
Cum au arătat stațiunile anul trecut și cum arată acum?
Care este diferența?
Spuneți-ne exact ce ați făcut!
La sfârșitul anului trecut vă arătați la fel de optimist: ”Sunt optimist! Stațiunile din sudul litoralului au intrat într-o nouă etapă de dezvoltare”.
Observ faptul că de la an la an nu s-a schimbat nimic.
Dumneavoastră rămâneți cu optimismul, noi cu dezamăgirea.

   3. Modernizarea falezei din Neptun și a zonei ”La steaguri”.

   Zona pe care o amintiți și despre care vorbiți atât de frumos, încât parcă ne faceți să vă credem, nu este decât o ”modernizare” pe care doar dumneavoastră o puteți observa.
V-ați plimbat vreodată pe digul de ”La steaguri”?
Nu mă îndoiesc de faptul că ați făcut-o și cu siguranță ați văzut că nu este reparat, nu sunt coșuri de gunoi, mizeria este în toi, iluminatul nu funcționează.

   4. Organizarea unor concerte de anvergură

   Vorbiți probabil doar despre concertul ”Europa FM”. Alte concerte de anvergură nu prea au fost.
Ce ne puteți spune însă despre ”Liberty Parade”, care nu a mai avut loc în acest an?
Din cauza unui act ce trebuia eliberat de către Primărie, lucru ce nu s-a întâmplat, ați privat zeci de mii de tineri care s-ar fi bucurat de eveniment și ar fi crescut numărul de turiști din acest an.

europa-fm-2016

   5. Problema câinilor comunitari a fost și va rămâne una de actualitate.

Numărul lor s-a redus, dar nu știe nimeni în ce mod, unde sunt ținuți aceștia, în ce condiții.
Vă invit așadar să ne prezentați detaliat și acest subiect.

   6. Igienizarea permanentă a domeniului public din stațiuni

Igienizare înseamnă curățenie!
Știm cu toții cât de multă mizerie există în stațiuni: locuri împânzite de gunoaie, spații verzi năpădite de buruieni, copaci netoaletați… și lista poate continua.

   7. Numărul redus al coșurilor de gunoi, ori lipsa acestoara de pe anumite străzi, atât în Mangalia, cât și de-a lungul stațiunilor, ar trebui să vă dea de gândit.

Oamenii sunt nevoiți să se plimbe minute în șir cu gunoiul în mână, până ajung la un coș, pe care de cele mai multe ori îl găsesc distrus.
Vorbiți de vandalizarea acestora. Probabil dacă s-ar investi în coșuri de gunoi de calitate, nu ar mai exista această problemă.
Oamenii nu-și doresc să arunce gunoiul pe stradă, dar uneori chiar nu le dați alternative.

   8. Întreruperea iluminatului public cu siguranță este o problemă pe care sunteți obligat să o rezolvați urgent, căci oamenii nu sunt vinovați pentru proasta gestionare a situației.

Vorbiți de suprasolicitarea unei rețele vechi de peste 40 de ani, neadaptate la actualele necesități. Nu știu cât de ”neadaptată” poate fi, dar suprasolicitată sigur este. Ziua în amiaza mare, becurile ard neîntrerupt. Pentru asta, cine plătește?
(Se vorbește prin târg că, de fapt, Primăria nu mai are bani pentru asemenea “marunțișuri”…)
Când ne prezentați lista cheltuielilor făcute anul trecut, anul acesta și în ceilalți ani de când sunteți în primărie?

   9. Proiecte cu finanțare europeană

Ajungem la punctul despre care ne vorbiți atât de frumos și cu atâta mândrie: ”proiecte cu finanțare europeană pentru modernizarea infrastructurii din stațiuni, străzi, trotuare, domeniu public, iluminat stradal”.
Sunt de necesitate aceste proiecte, dar numai în măsura în care se vor finaliza cele actuale.
Nu de alta, dar nu vrem să ne trezim iarăși în plin șantier, să pierdem finanțarea europeană pentru că nu ne-am încadrat în termenul de execuție, iar din cauza incompetenței unora, să plătim tot din buzunarele noastre, ca și până acum.
Poate ne spuneți și ce se întâmplă cu marile proiecte mâncătoare de bani publici, cum sunt: Parcul Evergreen și Aleea Teilor.

   10. Drumul expres spre sudul litoralului,

cu o valoare estimată de 53 de milioane de euro va fi construit în regie proprie de către C.N.A.D.R. și va face legătura între autostradă, ocolind lacul Techirghiol, și terminându-se în zona 23 August.
Care este meritul dumneavoastră în acest proiect?
Din modul în care o spuneți, “în urma numeroaselor demersuri pe care le-am făcut la nivel guvernamental”, lăsați impresia că sunteți parte implicată și vă asumați niște merite pentru care nu sunteți îndreptățit.
   Domnule primar, acest mesaj de bilanț nu reprezintă modul și calea legală pe care trebuie să o urmați pentru informarea cetățenilor.
   Conform art. 68 din Legea 215/2001 a administrației publice locale, primarul este obligat să prezinte consiliului local, anual sau ori de câte ori este necesar, informări, privind starea economică și socială a comunei sau orașului, în concordanță cu atribuțiile ce revin autorităților administrației publice locale, precum și informări asupra modului de aducere la îndeplinire a hotărârilor consiliului local.
   Noi, consilierii locali ai PMP Mangalia, împreună cu cetățenii Mangaliei așteptăm de la dumneavoastră informări corecte despre starea economică și socială a orașului, conform Legii transparenței.
   Vă vom solicita și în scris, cu nr. de înregistrare, un Raport detaliat privind aceste date (starea economică și socială a municipiului Mangalia).
   Silistra Elena Alexandra, consilier local PMP Mangalia, 08.09.2016.




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply