Sorin Mihai: Despre comisia specială de analiză şi verificare a Circului „Orlando”

0
1197
circul-orlando-saturn1
Sorin Mihai: “Într-un articol de presă cu titlul „CIRCUL s-a mutat definitiv la Mangalia! Acuzaţii grave: s-a umblat cu ŞPAGA prin birourile Primăriei”, se face vorbire despre comisia specială de analiză şi verificare a Circului „Orlando”.
Fiind membru al acestei comisii, adresez întrebări simple:
1. Dacă dosarul cu documentația circului a putut fi pus la dispoziția presei, pentru analiză, de ce nu s-a putut face același lucru și pentru consilierii locali care au solicitat această documentație?
2. Dacă totul este în regulă prin documente, de ce nu au fost chemați la discuții consilierii locali, pentru a fi informați și pentru a se concluziona rapid? Mai mult decât atât, pentru a se înlătura orice suspiciuni, de ce nu se prezintă public un raport al Poliției Locale, care a verificat activitatea comercială sezonieră?
Problema nu mai este, însă, doar de lipsă a comunicării. Să lămurim simplu. Consilierii locali acuză următoarele:
1. Circul a fost amplasat pe terenul Mangaliei, nu pe un teren privat.
2. Deși a fost amplasat pe domeniul public, contractul a fost încheiat ca și cum circul ar fi fost amplasat pe domeniul privat.
3. Pentru că a fost amplasat pe domeniul public, circul trebuia să plătească 2 lei/mp/zi către Primăria Mangalia, ceea ce ar fi adus sume importante la bugetul local.
Ar mai fi o problemă: dacă nu a fost amplasat acolo unde se specifică în contract, cum a primit toate autorizațiile?
Primăria are posibilitatea (aș zice, obligația) de a demonta acuzațiile consilierilor locali. Este evident că se dorește ducerea în derizoriu și victimizarea (vezi Doamne, consilierii cei răi blochează activitatea primăriei și aduc acuzații nefondate).
Din nou transparența ar fi calea cea mai simplă de aplanare a oricărei divergențe: prezentarea unei copii a contractului de închiriere pe care circul l-a încheiat și pe care cu siguranță a avut obligația să îl depună la dosarul înaintat către Primărie.
Ultimele două fotografii sunt din 28.08.2016, zi în care circul a plecat”.

circul-orlando-saturn3 circul-orlando-saturn4

Sorin Mihai, consilier local. Vineri, 2 sept.2016.




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply