Virgil Coman, directorul Arhivelor Judeţene, A MURIT

0
760
virgilcoman
     Virgil Coman, directorul Arhivelor Județene Constanţa, a murit, ieri, după ce i s-a făcut rău. Istoricul se afla la “Prăvălia cu cărţi”, unde jurnalistul Cristian Cealera îşi lansa cartea. Virgil Coman a luat cuvântul pentru a prezenta volumul, dar i s-a făcut rău şi a leşinat. Medicii l-au resuscitat, dar eforturile lor au fost în zadar, fiind constatat decesul.
XXX
Virgil Coman s-a născut în Ajunul Crăciunului, în 1973, la Medgidia. În oraşul natal, a urmat cursurile Şcolii generale nr. 7 şi ale Grupului Şcolar Materiale de Construcţii. Licenţiat al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Administrative, specializarea Istorie, Universitatea Ovidius Constanţa, promoţia 1997, şi absolvent al cursurilor de Studii aprofundate în profilul Istorie, specializarea Istoria şi civilizaţia zonei Mării Negre de la modernitate la contemporaneitate, Universitatea ,,Ovidius” Constanţa, promoţia 1998, Virgil Coman a devenit adoctor în Ştiinţe Umaniste, domeniul Istorie, susţinând teza de doctorat cu titlul “Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea. Meglenoromânii”.

După reorganizarea Arhivelor Naționale a devenit, la începutul anului 2010, șeful Seviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale. Căsătorit și cu doi copii, un băiat și o fată, Virgil Coman a fost profesor înainte de a ocupa funcția la Arhivele Județene, însă a fost și bun jurnalist. De asemenea, este autor și coautor al unor albume și volume de documente, munca sa de-a lungul anilor concretizându-se și prin publicarea unor studii și articole de specialitate.

sursa: cugetliber.ro, sambata, 6 august 2016.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply