ATAC de ziua naţională a Franței: 84 de morți. Doi români, printre cei peste 100 de răniți

0
567

Ziua Națională a Franței a fost îndoliată de un atac terorist. Cel puţin 84 de oameni, printre care şi copii, au murit şi alţi peste 100 au fost răniţi, azi-noapte, după ce un camion a intrat în mulţimea adunată pe faleza din Nisa. Starea de urgenţă se prelungeşte, în Franţa, pentru încă trei luni. Preşedintele Francois Hollande s-a întors de urgenţă la Paris ca să participe la întrunirea celulei de criză de la Ministerul de Interne. Anchetatorii anti-tero au preluat investigaţia. Susţinătorii organizaţiei teroriste Stat Islamic nu revendică atacul.

 

ATACdeziuanaţionalăaFranței

Foto: Agerpres

ACTUALIZARE: Guvernul francez a decretat trei zile de doliu național, începând de mâine. 

ACTUALIZARE. Puiu Mușat, un român stabilit la Nisa, a povestit la Digi24 clipele de groază prin care a trecut. „E groaznic să vezi un copil care îți întindea mâna să-l ajuți și nu puteai”, a spus bărbatul.

ACTUALIZARE. Șoferul camionului a fost identificat datorită amprentelor digitale de pe permisul de conducere găsit în camion. El are un cazier lung, care include jaf armat, violenţe conjugale şi ameninţări, relatează BFMTV. El era de o lună sub control judiciar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

ACTUALIZARE. Vehiculul folosit în atacul soldat cu 84 de morţi de la Nisa a fost închiriat în urmă cu câteva zile din sud-estul ţării, a declarat un oficial din poliţie pentru AFP.

ACTUALIZARE. Primarul Nisei, Christian Estrosi, a spus că „circa 10 copii” se numără printre cei 84 de oameni care au fost ucişi în atentat.

ACTUALIZARE. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez a declarat la BFMTV că 18 persoane sunt „între viață și moarte”.

ACTUALIZARE. Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că, la această oră, nu sunt români printre persoanele decedate. Însă, doi români au fost răniți.

ACTUALIZARE. Bilanțul a crescut la 84 de persoane ucise. Numărul răniților este de peste 100.

Continuarea, pe digi24.ro, vineri, 15 iulie 2016.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply