Elevii și cadrele didactice de la Școala Nr. 5 militează pentru păstrarea tradițiilor românești

0
839

eleviisicadreledidacticealescoliinr5

Școala Generală nr. 5 ”Gala Galaction”, în colaborare cu Fundația ”Callatis”, a găzduit, în cadrul Complexului Ambasador din Neptun,  a V-a ediție a proiectului ”Jurnal – mărturii și fotografii etnografice”, înscris în Calendarul activităților naționale 2016. Partenerii acestui program sunt Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
La eveniment au participat coordonatoarele proiectului, prof. Ramona Buzea, directoarea Școlii nr. 5, prof. Adriana Popescu, respectiv prof. Vianora Avădanei, scriitoarea Emilia Dabu, președintele Clubului Artelor ”Solteris”, directoarea Colegiului Economic, prof. Simona Ciobănel,  președintele Fundației ”Callatis”, Zanfir Iorguș, cadre didactice.
Potrivit inițiatoarei proiectului, ce vizează păstrarea și promovarea tradițiilor românești, prof. Ramona Buzea, ”ideea acestui proiect mi-a venit în urmă cu 5 ani, conștientizând condițiile industrializării, urbanizării, globalizării și progresului tehnologic ce antrenează pierderi ireversibile în patrimoniul culturii tradiționale. Acest program urmărește recuperarea unor elemente valoroase mizând pe valențele fotografiei, cât și pe mărturii scrise ce constă în lucrări, referate etc. În cadrul proiectului se desfășoară un concurs de arte plastice și artă fotografică cu tema ”Fotografie etnografică”, în care grupul țintă sunt elevi ai claselor V-XII și studenți”, a declarat prof. Ramona Buzea.
Persoanele implicate în acest proiect și-au propus o modalitate de valorizare și perpetuare a artei și tradițiilor împletind aportul cadrelor didactice cu cel al elevilor.
Prezent la eveniment, președintele Fundației ”Callatis”, Zanfir Iorguș a precizat faptul că din 1996, de când a fost înființată această această structură, a sprijinit cultura, educația, sportul, dar și asistența socială.

Continuarea în editiadesud.ro, 22.05.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply