Se dă startul campaniei electorale! Autorităţile au intrat în linie dreaptă cu pregătirile

0
687

startcampanie

A rămas mai puţin de o lună până la data de 5 iunie, ziua în care vor avea loc alegerile locale. Potrivit calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, astăzi se dă startul campaniei electorale.

Pentru o desfăşurare cât mai bună a procesului electoral, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a organizat, ieri, o videoconferinţă cu prefecţii din ţară, principala temă a discuţiilor fiind organizarea alegerilor locale din 5 iunie. În consecinţă, la şedinţa de la Prefectura Constanţa, a participat şi prefectul Adrian Viorel Nicolaescu, alături de el fiind prezenţi şi reprezentanţii structurilor judeţene electorale, precum şi şefii structurilor care vor asigura ordinea şi liniştea publică pe parcursul campaniei electorale, în judeţul Constanţa.

Printre altele, ministrul Tobă a spus că pentru alegerile locale care vor avea loc la data de 5 iunie a fost alocată suma de 350.663.000 lei de la bugetul de stat. Totodată, el a precizat că vor fi pregătite 93.000 de ştampile cu ştanţa „votat”.

În plus, pentru buna desfăşurare a procesului electoral, vor fi mobilizaţi 55.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, care vor fi angrenaţi în acest proces electoral, iar dintre aceştia, 30.000 vor activa în secţiile de votare şi structurile electorale.

Potrivit prefectului Adrian Viorel Nicolaescu, la nivelul judeţului Constanţa, sunt 554 de secţii de votare. În plus, el a precizat că a fost comandat necesarul de hârtie pentru buletinele de vot.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea în cugetliber.ro, Vineri, 6 mai 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply