Elevii olimpici cu care se mândreşte Constanţa

0
704

olimpiciconstantaBianca Nicoleta Petrea.

CUGET LIBER: Săptămâna „Şcoala Altfel“ a fost pentru zeci de mii de elevi constănţeni un bun prilej de recreere şi… descoperire, în timp ce colegii lor s-au confruntat cu alţi elevi din ţară în competiţiile cele mai de vârf ale minţii – olimpiadele naţionale.

La Sovata, respectiv Târgu Mureş, a avut loc etapa naţională a Olimpiadelor de Matematică pentru clasele V-VI şi VII-XII, la care elevii Şcolii Gimnaziale Spectrum Constanţa, sub îndrumarea prof. Cristina Văcărescu, s-au clasat din nou pe locurile fruntaşe. Medalie de aur a obţinut Alexandru Girban (clasa a VII-a), alţi trei elevi Aisel Abibula, Arin Păcuretu (ambii clasa a VI-a) şi Vlad Vergelea (a VII-a) s-au întors cu medalii de argint, în timp ce Matei Palcău (a VI-a) a câştigat bronzul. (…)

**********************************************

Bianca Nicoleta Petrea, elevă în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, a participat de patru ori con-secutiv la Olimpiada de Istorie, iar de două ori s-a calificat la etapa naţională. La această ultimă ediţie, a fost distinsă cu menţiune. „Mi-a plăcut să învăţ, mai ales că, fiind în clasa a XII-a, este ultima olimpiadă la care particip. Sunt pasionată de istorie, iar doamna profesor Silvia Cuseac mi-a alimentat interesul pentru această disciplină. Această ediţie mi-a adus satisfacţii deosebite, sunt foarte mulţumită de ceea ce am reuşit. Este adevărat că am depus mult efort pentru a mă pregăti la nivel înalt, dar munca mea a fost răsplătită şi mă bucur că am trăit spiritul olimpiadei”, a declarat Bianca Nicoleta Petrea.

Astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa centralizează rezultatele obţinute de toţi elevii constănţeni participanţi la numeroasele olimpiade naţionale la care au reuşit calificarea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să citiți articolul integral în cugetliberonline.ro, Marţi, 26 Aprilie 2016. Autor: Simona ANGHEL

(N.red.: Și eleva Cristescu Maria, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Mangalia, a obtinut mențiune la faza națională a Olimpiadei de educație tehnologică, desfășurată la Iași).


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply