Sorin Mihai: Cum voi gestiona un posibil „război” cu membrii Consiliului local

1
686
sorin-mihai-si-tinerii
Sorin Mihai: Mi s-a cerut, adesea, să explic cum voi gestiona un posibil „război” cu membrii Consiliului local. Recent, am fost întrebat, într-un mesaj:
„Presupunand ca veti castiga functia de primar, dar veti avea un consiliu local foarte colorat, care majoritatea timpului va fi contra dumneavoastra, cum veti proceda?”
——————————————–
Vă spun cu toată sinceritatea ceea ce voi face. În primul rând, orice proiect de hotărâre a consiliului local trebuie promovat, explicat. Ceea fac în campanie, mergând printre oameni, voi face și din postura de primar. Fiecare proiect înțeles ca utilitate publică de către oameni va fi susținut de ei. Poate fi îmbunătățit chiar prin opiniile lor. Dacă vor vedea că nu există interese ascunse, că bugetul alocat este unul decent și corect, că implementarea va fi transparentă, mă vor susține.
În al doilea rând, intenționez să fac ce s-a mai încercat (dar nu s-a reușit pentru că au intervenit interesele unuia sau ale altuia): ședințe deschise pentru public larg, în care să îi invit pe cei interesați, cărora le-am prezentat proiectele și au fost de acord cu ele, ba chiar au adus amendamente ori le-au propus. Când vor fi prezentate transparent, când mă voi asigura că toți știu că sunt bune pentru oraș și toți se pot lămuri că nu sunt în avantajul vreunuia sau al altuia, ci al nostru, al tuturor, am ferma convingere că nu va exista opoziție. Nu poți să fii împotriva unui întreg oraș, chiar dacă interesele de partid ți-o cer.
La fel de simplu este să pui în dezbatere, în mediul online, fiecare proiect de hotărâre locală cu privire la investițiile din Mangalia. Lucrurile sunt simplu de făcut dacă vrei să le faci corect. Problema de până acum a fost că fiecare a încercat să tragă cât mai multe foloase din postura de edil. Campania mea nu va fi una costisitoare tocmai pentru că nu vreau să atârn de niște sfori pe care să le mânuiască cineva din umbră. O viață mai bună pentru locuitorii Mangaliei înseamnă, implicit, o viață mai bună pentru mine, pentru familia mea. Dacă vrem să avem normalitate trebuie să o creăm prin efortul nostru, al tuturor.
Trebuie să le dăm mai multe șanse tinerilor, pentru că ei își clădesc viitorul așa cum îl văd. Iar pentru aceasta generația mea, dar și cei mai în vârstă decât mine, cu mai multă experiență, trebuie să sprijine intenția lor de a face parte din viața Mangaliei. Chiar îi invit pe tineri să își spună aici părerea despre Mangalia lor.

Sorin Mihai, 26 martie 2016.


Comentariu Ozzy Menabit:

Domnule candidat,
Nu este o intervenție pro sau contra, aduc informatii suplimentare.
Ședințele de consiliu local au fost deschise publicului. Pentru ca am participat la ele ca spectator atunci cand mi s-au părut subiectele interesante. Acestea au fost filmate si puse pe youtube pe contul Mangalia TV.
Nu veți reusi o presiune asupra consiliului local in modul pe care il susțineți, pentru ca s-au facut deja.
Căutând sa aflu adevarul despre anumite proiecte, bugete aprobate, am urmărit aceste ședințe si am realizat minciuna si strategiile abjecte ale unora si altora, acuzând in prezent pe primar ceea ce singuri au facut. Pe acestea nu mai vroiam sa le comentez, fac parte din jocul politic si strategia fiecaruia.
Ma refer ca cetățeanul nu are timp sa asculte in amănunt problemele, nici macar ca idee, pentru ca sunt foarte multe. Ședinta de luni va avea dupa cum am vazut 66 puncte, fiecare subiect in parte poate sa dureze ore si uneori ani. Ori cateva secunde daca numarul de prezență de consilieri nu ajunge la 13.
Dau exemplu cu sportul, cu sălile de sport. Multi acuza ca primarul nu s-a îngrijit de sălile sportive. (Încă o dată, este o speță care corespunde cu subiecte atinse de Dvs si de catre toti candidații care au avut ceva de spus, pentru ca sunt unii care sunt muți sau comunica fara subiect.)
Sălile sportive sunt in admistrarea școlilor, nu am auzit sa fi votat consilierii proiectul de hotarâre de consiliul local pentru trecerea sălilor de sport in îngrijirea primariei, consilierii au refuzat sa voteze din 2014 pana in prezent. S-au facut dezbateri in acest sens, chiar inițiate de catre parinti, ori de catre primar, dar din motive de opoziție politică consilierii nu au aprobat.
Dl. Foleanu a fost cel mai impotriva impotriva acestei soluții, astfel ca de drept noi astazi nu putem trage la răspundere primarul pentru situatia sălilor de sport si pentru faptul ca nu au acces copiii Mangaliei la aceste sali. Consilierii s-au opus sa fie de datoria administrației locale sa întrețină aceste săli. Iar acum dl Foleanu face comunicate electorale cum ca partida dansului se va îngriji de săli și sport, cand de fapt a fost liderul de grup celor care s-au opus. Poate ar fi vrut s spună ca va obține, dansul (sau dl Iorgus) daca va fi ales, trecerea sălilor in grija primariei. Dar daca ar fi avut aceasta in gând, nu ar mai fi acuzat primarul ca nu a facut ceea ce l-a împiedicat sa faca.
Reamintesc, toate ce le mentionati s-au facut, nu veți obține nicio presiune asupra consiliul local prin transparentă pentru ca locuitorii Mangaliei muncesc, au familii, nu sunt ca mine sa caște gura la ce toate prostiile pe care le fac consilierii.
Sincer sa fiu, actualul primar dar ar fi știut macar politica daca tot s-a bagat, acum fluiera fara grija in campanie pentru ca exista filmări si o transparentă prin care fiecare pasare pe limba ei piere.
In spiritul adevărului am sa iau aceste filmări si am sa le departajez pe fiecare consilier, sa se vada activitatea fiecaruia, contribuția, la ce s-a opus, ce s-a străduit sa se aprobe, cat bine au vrut ei orașului, ori cat rau au facut ca sa castige politic, iar la final pe primar ca sa fie exact in campanie electorală, sa judece fiecare activitatea sa, pentru ca nici opoziția dansului nu e mai brează si folosește gloanțe oarbe. Fiecare cu ce a facut sau a gresit.
Dar acestia sunt cei pe care i-am avut. Adevarul este de ajuns.
Dvs sunteti o persoana politica noua, v-ati ales subiectul, pe mine nu m-ati convins cum ati rezolva aceasta situație. Pentru ca s-au facut, nu a avut niciun succes.
De aceea, acum ca v-am urcat mingea la fileu, luați si gânditi temeinic o solutie pentru cum ati stapâni un consiliu care isi are propria agenda politica, diferita de a Dvs.
ozzy.weekender.

Sorin Mihai:
Domnule alegător,
Îmi propun să prezint proiectele în mod transparent, nu să creez presiuni. Asigurându-mă că foarte mulți au înțeles intențiile mele, voi înlătura suspiciunile și voi putea primi amendamente din partea celor interesați. Nu vreau nici eu să comentez falsele dispute, ci doar să indic soluțiile.
Exemplul dumneavoastră este potrivit. Ședința de luni va avea 66 de puncte. Foarte multe. Dar dintre acestea aproximativ 15 sunt de interes general, în sensul că ne afectează pe toți ca implementare la nivelul orașului, ca investiții etc. Nu că restul nu ar fi relevante. Revenim. Unde sunt anexele care stau în spatele proiectelor de hotărâre, unde este transparența pe care o cerem? Dacă domnul primar le-ar fi prezentat integral și ar fi mers să discute cu oamenii ca să se înțeleagă buna sa intenție, nu s-ar fi iscat niciun conflict (așa cum prevăd că va fi luni, de dragul circului). Dacă sunt prea multe probleme, poți face mai des ședințe. Nu este o scuză pentru lipsa de transparență.
În discuția de ieri cu domnul ministru Adrian Curaj, ne-a mărturisit că vrea ca sălile de sport să fie deschise gratuit pentru elevi, de luni până vineri. Este și dezideratul meu. Nu știu cine s-a împotrivit și cu ce, dar ipocrizia unora sau altora nu poate să reziste în fața argumentelor unui întreg oraș. Dar ca să ai orașul de partea ta, trebuie să le explici oamenilor ce vrei să faci, să supui dezbaterii orice demers. Nu o dezbatere doar pe hârtie, marți de la 11 la 11.30 – una reală, pe stradă, pe forumuri.
Filmările apar în timpul ședinței. Eu mă raportez la ce trebuie să faci, ca primar, înaintea ședinței. Sunt mulți oameni din Mangalia interesați de foarte multe subiecte. Nu este adevărat că nu vor să se implice. Nu sunt lăsați, nu li se explică în mod clar demersurile. Agenda politică trebuie să țină cont de interesul municipiului, altfel ori pierzi la puncte, ori ieși knock-out din joc. Și niciun politician nu își permite să fie împotriva tuturor.
Ați fost împotriva zidului, acum văd că nu prea. Ați avut acces la anumite informații, ați văzut vreun proiect și v-a schimbat opinia? Ați văzut interesul pentru subiect. De ce nu iese primarul cu anexele proiectului, să ne închidă gura? De ce nu ies consilierii cu așa ceva?
Noi, tot în beznă. Și e sâmbătă.
Sorin Mihai, 26.03.2016.

UPDATE – Ozzy:

Sa va explic cu zidul.
Am pornit-o ca stand up comedy, cu buna știința ca ceva emotional are mai mult succes decat prin oricâte calcule as arâta că nu e bine.
Apoi am gandit, dupa propria experienta si dupa un calcul al probabilităților, ca s-a trezit interesul catre proiectul Aleea Teilor, ceea ce am dorit, astfel ca cine se ocupa de el se va îngriji sa iasă bine. Miza e jobul sau. Face parte din campanie.
Ceea ce ma deranjeaza este ca electoratului i se va arata ceva realizat, iar cu aceasta va uita de adevăratele probleme.
Asa cum uita sau nu constientizeaza de ce nu-i este mai bine astazi.
Am pus pe cineva sa ne îngrijească casa, iar acesta in timp ce planta flori a furat toata casa.
Iar noi acum spuneam: Eh, da, dar măcar era curat pe vremea lui.
Cunosc electoratul mai bine decat dumneavoastră. Are treaba. Creste copii. Judeca corect ceea ce se face sau nu se face.
Electoratul nu este reprezentat de catre cei 1000 maxim care sunt pro sau contra pe Facebook.
Cei mai multi sunt cei care sunt pe Facebook, iau la cunoștința, nu isi afirma opinia, dar voteaza. Dupa propria judecata.
Iar cei care nu sunt pe Facebook, multi de altfel, vor fi multumiți ca ceva s-a realizat. Nu-i intereseaza pe ce bani, nu a bătut nimeni la usa lor sa le ceara bani pentru asta.
Si tot interesul asta pentru zid devine un ajutor pentru campania primarului, atenție nemeritata, generată de mine ca nepăsător, si continuata de opoziție din prostie.
Eu am fost surprins sa fiu un asa formator de opinie, astfel ca vroiam sa ma detașez de subiect pentru ca daca discut imparțial despre el, doar cu ratiunea la mine, de fapt ajut pe cineva care nu si-a castigat acest ajutor.
Intrebarea aceasta am avut-o si eu. De ce nu se prezinta transparent? Opoziția s-a îngrijit sa ajungă in media nationala, jurnalisti s-au perindat pe la primărie, am adus si eu câtiva, am pus întrebările mele in gura lor.
Eu am inteles de ce lipsa de transparentă. Din prostie. Pentru ca fiecare cruciat trimis de catre opoziție s-a întors cu ce a aflat. Si nu era vreo paguba pentru adversarul lor politic, ba au realizat ca daca ar fi fost transparentă ar fi fost paguba pentru ei. De aceea nu ies consilierii, altfel ar fi urlat ca din gura de șarpe. Faceau revoluție.
Imaturitatea lor politica, felul cum au continuat si inca insista pe ‘zid’, inclusiv cum răspundeți dvs – asa boem si ideal, ori alti candidați care candidează primar sa prinda loc de consilier, susținuți de stanga sau de dreapta ca sa fure din voturile de dreapta sau de stânga, toate acestea nu mi-au dat date pentru o solutie.
Pana si schemele lor politice sunt inutile. Stanga care are bani susține 2 (sa presupunem) sa candideze ca sa fure voturi de la dreapta. Bineînțeles ca dreapta, care are acum puterea, susține si ea 2 candidați care fura de la stanga.
Ce nu inteleg ei este ca furând unii de la altii la final e aceeasi situație de la care au plecat, ca numar de voturi.
Exemplu: Intr-o strada cu multe restaurante unul dintre ele scade pretul sa atraga mai multi clienti. Ceilalti ca sa nu piardă scad si ei pretul. La final vor avea aceeasi clienti, dar vând mai ieftin.
Asa si cu schemele astea, fonduri cheltuite inutil de catre cei care vor sa-si asigure posesia primariei, situatia va fi la fel ca inainte de scheme.
Adevarata lupta se da pentru consiliul local.
Actiunea „Zidul” va fi un fiasco pentru cei care au preluat interesul pe care l-am generat si incerca sa o manipuleze ca muniție politica, pentru ca nu realizează ca glonțul se va intoarce inapoi. Ei singuri pun acum presiune sa iasă bine. Daca nu faceau asta, astia isi vedeau mai departe de prostiile lor care pot fi amendate la vot.
Ar fi facut astfel daca nu erau disperati pe miza. Si-au imaginat ca se intampla, apoi s-au întrebat cum sa-si asume ei votul anti-Radu. Si ca sa-si asigure pe posesia pe primărie actioneaza cand nu trebuia acționat.
Cam asa cu detașarea mea de catre subiectul „Zid”. Plus ca nu-mi place sa fiu manipulat de catre o eminenta cenușie aflată la butoane. Sunt prea inteligent pentru asta.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Sa va explic cu zidul.
    Am pornit-o ca stand up comedy, cu buna știința ca ceva emotional are mai mult succes decat prin oricâte calcule as arâta că nu e bine.

    Apoi am gandit, dupa propria experienta si dupa un calcul al probabilităților, ca s-a trezit interesul catre proiectul Aleea Teilor, ceea ce am dorit, astfel ca cine se ocupa de el se va îngriji sa iasă bine. Miza e jobul sau. Face parte din campanie.

    Ceea ce ma deranjeaza este ca electoratului i se va arata ceva realizat, iar cu aceasta va uita de adevăratele probleme.

    Asa cum uita sau nu constientizeaza de ce nu-i este mai bine astazi.
    Am pus pe cineva sa ne îngrijească casa, iar acesta in timp ce planta flori a furat toata casa.
    Iar noi acum spuneam: Eh, da, dar măcar era curat pe vremea lui.

    Cunosc electoratul mai bine decat dumneavoastră. Are treaba. Creste copii. Judeca corect ceea ce se face sau nu se face.
    Electoratul nu este reprezentat de catre cei 1000 maxim care sunt pro sau contra pe Facebook.
    Cei mai multi sunt cei care sunt pe Facebook, iau la cunoștința, nu isi afirma opinia, dar voteaza. Dupa propria judecata.
    Iar cei care nu sunt pe Facebook, multi de altfel, vor fi multumiți ca ceva s-a realizat. Nu-i intereseaza pe ce bani, nu a bătut nimeni la usa lor sa le ceara bani pentru asta.

    Si tot interesul asta pentru zid devine un ajutor pentru campania primarului, atenție nemeritata, generată de mine ca nepăsător, si continuata de opoziție din prostie.
    Eu am fost surprins sa fiu un asa formator de opinie, astfel ca vroiam sa ma detașez de subiect pentru ca daca discut imparțial despre el, doar cu ratiunea la mine, de fapt ajut pe cineva care nu si-a castigat acest ajutor.

    Intrebarea aceasta am avut-o si eu. De ce nu se prezinta transparent? Opoziția s-a îngrijit sa ajungă in media nationala, jurnalisti s-au perindat pe la primărie, am adus si eu câtiva, am pus întrebările mele in gura lor.

    Eu am inteles de ce lipsa de transparentă. Din prostie. Pentru ca fiecare cruciat trimis de catre opoziție s-a întors cu ce a aflat. Si nu era vreo paguba pentru adversarul lor politic, ba au realizat ca daca ar fi fost transparentă ar fi fost paguba pentru ei. De aceea nu ies consilierii, altfel ar fi urlat ca din gura de șarpe. Faceau revoluție.

    Imaturitatea lor politica, felul cum au continuat si inca insista pe ‘zid’, inclusiv cum răspundeți dvs – asa boem si ideal, ori alti candidați care candidează primar sa prinda loc de consilier, susținuți de stanga sau de dreapta ca sa fure din voturile de dreapta sau de stânga, toate acestea nu mi-au dat date pentru o solutie.

    Pana si schemele lor politice sunt inutile. Stanga care are bani susține 2 (sa presupunem) sa candideze ca sa fure voturi de la dreapta. Bineînțeles ca dreapta, care are acum puterea, susține si ea 2 candidați care fura de la stanga.
    Ce nu inteleg ei este ca furând unii de la altii la final e aceeasi situație de la care au plecat, ca numar de voturi.

    Exemplu: Intr-o strada cu multe restaurante unul dintre ele scade pretul sa atraga mai multi clienti. Ceilalti ca sa nu piardă scad si ei pretul. La final vor avea aceeasi clienti, dar vând mai ieftin.

    Asa si cu schemele astea, fonduri cheltuite inutil de catre cei care vor sa-si asigure posesia primariei, situatia va fi la fel ca inainte de scheme.
    Adevarata lupta se da pentru consiliul local.

    Actiunea “Zidul” va fi un fiasco pentru cei care au preluat interesul pe care l-am generat si incerca sa o manipuleze ca muniție politica, pentru ca nu realizează ca glonțul se va intoarce inapoi. Ei singuri pun acum presiune sa iasă bine. Daca nu faceau asta, astia isi vedeau mai departe de prostiile lor care pot fi amendate la vot.

    Ar fi facut astfel daca nu erau disperati pe miza. Si-au imaginat ca se intampla, apoi s-au întrebat cum sa-si asume ei votul anti-Radu. Si ca sa-si asigure pe posesia pe primărie actioneaza cand nu trebuia acționat.

    Cam asa cu detașarea mea de catre subiectul “Zid”. Plus ca nu-mi place sa fiu manipulat de catre o eminenta cenușie aflată la butoane. Sunt prea inteligent pentru asta.

Leave a Reply