Cartea „Lumina îndepărtată a fluviului” a fost lansată la Cercul Militar Mangalia

0
637
lansarecarteovidiudunareanu
     “Ieri, 13.03.2016, am participat la evenimentul de lansare, la Mangalia, a volumului „Lumina îndepărtată a fluviului”, semnat de prozatorul dobrogean Ovidiu Dunăreanu. 
     Evenimentul a fost găzduit de Cercul Militar Mangalia și organizat de Clubul Artelor „Solteris”.
     Sunt mândru că am fost alături de atâția oameni de cultură, de atâția promotori ai valorilor autentice. Președinta Clubului „Solteris”, poeta Emilia Dabu și președintele Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar Angelo Mitchievici, ne-au familiarizat cu lumea romanului, văzută prin ochiul exersat al literatului. Participarea doamnei Dora Alina Romanescu a confirmat faptul că exercițiul literar este prezență puternică în municipiul nostru.
     Tărâmul mirific al Dobrogei, surprins de pictorul prin cuvinte Ovidiu Dunăreanu, a fost evocat și prin vernisajul cu lucrări excepționale semnate de Niculae Găgeanu, Mariana Oleniuc, Corina Vicolov, Marcela Dabu, George Șerban și Cristian Sergiu Petică.
     Le mulțumesc organizatorilor pentru că mi-au dat ocazia de a-mi exprima opinia cu privire la importanța actului cultural în viața Mangaliei. Am fost plăcut surprins să văd în sală mulți tineri care își doresc să participe la astfel de evenimente. Îmi propun să încurajez tot mai mult generația lor, să fim aliați în promovarea culturii și a artei, în general. Toată considerația pentru gazda evenimentului, doamna Liana Naum, care susține cu toată ființa sa cultura din Mangalia.
     Avem nevoie să respirăm artă autentică pentru a nu fi sufocați de producțiile kitsch-ului, de nepăsarea celor din jurul nostru pentru tot ce înseamnă bine, adevăr și frumos. Cultura Mangaliei s-a legitimat, din nou, prin prezența unor prieteni cu blazon care ne onorează și ne promovează”.

     Prof. Sorin Mihai, 14.03.2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply