Solutie de reducere a pretului gigacaloriei la Mangalia (VIDEO)

0
613
Cogenerare-Mangalia
LITORAL TV: Şcolile din Mangalia, dar şi câteva dintre blocurile ce se încălzesc cu combustibil solid, vor fi racordate la sistemul de gaz. Totodată, societatea furnizoare de agent termic din localitate va primi bani de la Guvern pentru investiții care îi vor permite să se transforme în producător de energie electrică şi termică.

Un program de investiții amplu se va derula pe o perioadă de 4 ani la societatea furnizoare de agent termic din Mangalia.
Potrivit primarului Cristian Radu, cogenerarea, alături de racordarea unităţilor de învăţământ şi a ultimelor blocuri cu sobe la sistemul de gaz, sunt factori determinanţi pentru reducerea preţului gigacaloriei care, la ora actuală, este de 200 de lei:
Potrivit edilului șef, fondurile pentru aceste investiţii vor veni de la Guvern.
Cele mai recente cifre furnizate de reprezentanții societății de termoficare din Mangalia arată că, de la asociaţiile de proprietari şi de la primărie, mai sunt de recuperat 4 milioane de lei. Din această sumă, un milion de lei reprezintă restanţe: 600.000 de lei sunt datorate de Primărie, iar 400.000 de lei sunt debite neîncasate de la asociaţii.

Mihaela Marin, TvLitoral.ro, 6 martie 2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply