Protoiereul Vasile Cârlan răspunde acuzaţiilor consilierului Ion Mincă: „Pot justifica leu cu leu, banii primiţi de la primărie!”

2
1275

vasile-carlan-protoierie-mangalia

Editia de Sud: Acuzaţii grave au fost proferate la una dintre ultimele şedinţe ale Consiliului Local Mangalia. Chiar la întocmirea bugetului urbei, consilierul Ion Mincă a declarat că, întâmplător, la finele anului trecut, se afla în biroul edilului Cristian Radu când, o echipă condusă de un preot din Mangalia, a venit la primărie pentru a solicita o sumă de bani pentru continuarea lucrărilor locaşului său de cult. La primărie, faţa bisericească ar fi aflat că instituţia a alocat, pentru locaşul de cult pe care îl păstoreşte, o sumă de bani, prin Protoieria Mangalia, dar care, spune acesta, nu ar fi ajuns la biserică.

“Cred că este vorba despre o sumă de peste 200.000 de euro, bani care au fost daţi prin Protoieria Mangalia, nu direct bisericii. Preotul venise să se intereseze de o solicitare de acum doi ani, de 680.000 de lei pe care îi ceruse pentru finalizarea Bisericii de pe strada General Vârtejanu şi să solicite aceeaşi sumă, încă o dată. Doamna director de la Direcţia Economică a venit cu ordinul de plată, prin care a demonstrat că banii au fost daţi Protoieriei Mangalia, nu direct bisericii cu pricina. Ştiţi ce răspuns mi-au dat oamenii? Că nu ştiu nimic de banii aceştia. Au dispărut pur şi simplu. Şi ne mai văităm că nu alocăm destui bani şcolilor…”, a acuzat liderul PRM Mangalia, Ion Mincă.

Vorbele consilierului local şi lider al PRM Mangalia au stârnit, ulterior, mânia protoiereului Vasile Cîrlan care ne-a declarat în exclusivitate: “Nouă ne-au fost viraţi, pe Protoierie, aproximativ 700.000 de lei în patru ani, bani pe care îi pot justifica leu cu leu. Toate plăţile efectuate de Protoierie au fost perfect legale, fapt confirmat şi de Curtea de Conturi, deci, în privinţa legalităţii cheltuielilor nu avem absolut nimic să ne reproşăm. Vă pun la dispoziţie toate sumele de bani primite, în ultimii patru ani, de la primărie, fie în contul Protoieriei Mangalia, fie direct bisericilor.

Continuarea, în editiadesud.ro, 04.03.2016.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. Asata inseamna sa fii sef . Bineinteles ca domnul cu pricina are justificari pentru fiecare leu cheltuit numai ca i-a cheltuit cum a vrut domnia sa . ( se zice ca “dupa prioritati ” 🙂 )

  2. Pai da (…) Domnu Protoereu Carlan si Vasile, normal ca poti justifica leu cu leu, ca doar nu sunteti prosti sa nu va acoperiti cu acte. Daca ar deschide lumea din orasul Mangalia gura sa vorbeasca la cat de (…) esti tu si frati-tu, ar cam trebui sa zburati din Mangalia… La tv reprezentantii BOR-ului sustin sus si tare ca nu trebuie sa platim taxe de inmormantare, botezuri si cununii, iar voi nesimtitilor pretindeti niste sume de ne doare capu, si nici macar nu dati factura. Curtea de conturi stie acest lucru? Iti aduc eu aminte doar ce magarie ai facut unui prieten de-al meu care a preferat alt preot (duhovnicul familiei) pt a-i inmormanta mama, iar tu ai facut scandal la poarta cimitirului pretinzand ca este “mortu” tau… iti aduci aminte ca te-am huiduit toti. Rusine sa-ti fie (…)…Nu va mai satura Dumnezeu hotilor…Lasa Nea Nelu Minca…noi te vom vota,iar pretentia cea mare de la noi va fi intai sa termini cu popii astia borfasi…Toti au vile, masini straine…De unde oare? Ca ei se plang ca au salarii mici… Sunt 2 sau 3 preoti in Mangalia care intr-adevar merita sa slujeasca in acest oras, restu trebuie exmatriculati…

Leave a Reply