A intrat în vigoare Ordonanța care prevede că putem returna produsele neconforme în maximum 15 zile

0
586



ordonantareturnareproduseneconforme

Ordonanța nr. 9/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 449/2003, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, a intrat în vigoare începând de duminică, 28 februarie, cea mai importantă prevedere este că produsele considerate neconforme pot fi returnate în maximum 15 zile.

“Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare”, se arată în textul Ordonanței.

Alte prevederi ale Ordonanței spun că certificatul de garanție, emis în baza garanției comerciale, trebuie să cuprindă mențiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului și să ateste în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanția oferită.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI. 29.02.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply