Lovitură grea pentru Primăria Mangalia: Şantierul Naval se mută la Limanu!

0
798

REPLICA: Verdict în procesul de grăniţuire.

cristian_radu_primar_mangalia

Decizie îmbucurătoare a Tribunalului Constanţa, pentru Primăria Limanu! Instanţa a admis, luni, 16 februarie a.c., acţiunea promovată de prefectul judeţului, in contradictoriu cu pârâţii Oficiu de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, Municipiul Mangalia şi Primarul Municipiului Mangalia, Comuna Limanu şi Primarul Comunei Limanu, în dosarul privind stabilirea graniţei cu Mangalia.
Astfel, Tribunalul a stabilit hotarele dintre unităţilor administrativ teritoriale – Municipiul Mangalia şi Comuna Limanu, pe aliniamentul A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-1, aferent Anexei nr.5 a raportului de expertiză întocmit de expert Iordache Ilie. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. Primăria Limanu s-a ales, astfel, cu o suprafaţă de 40 hectare de teren, dintre care 23 sunt ocupate de Şantierul Naval HMHI. Primarul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.
Cum s-a dovedit că şantierul este poziţionat şi pe o suprafaţă din comuna Limanu, Primăria Mangalia va fi obligată să împartă taxele şi impozite cu administraţia locală din Limanu.

nicolae_iustin_urdea_limanu

Zecile de hectare au fost preluate abuziv, printr-o hotărâre a Consiliului Local Mangalia, deşi extinderea limitelor teritoriale se face printr-o hotărâre de Guvern, după consultarea populaţiei, potrivit legii, a declarat primarul Urdea, în trecut. Şantierul Naval DMHI aduce semestrial la bugetul municipiului o sumă frumoasă – calculul lunar arată că suma se ridică la 2 miliarde de lei vechi din taxe.

Reacţia Primăriei Mangalia, referitoare la decizia instanţei

Însă, juriştii Primăriei Mangalia susţin că instanţa n-a ţinut cont de probele depuse la dosar. „La dosar s-au depus probe foarte multe de către Mangalia şi mai nimic de către Limanu. Deşi la dosarul cauzei a fost depusă o hotărâre judecătorească irevocabilă din anul 2000, unde s-a judecat Limanu – Şantierul – Primăria Mangalia, pe şntier, şi a câştigat Mangalia, judecătorul n-a ţinut cont de această probă importantă.
Toată incinta şantierului s-a stabilit că face parte din UAT Mangalia.
O altă probă importantă este Hotărârea de Consiliu Local 33/2000, prin care Mangalia aprobă PUB-ul, adică tot terenul. Această hotărâre, la sfârşitul şedinţei din 26.01.2016 a fost contestată de Primăria Limanu. Judecătorul n-a observat că-i contestată şi a intrat în pronunţare. Adică, a fost o greşeală de judecată. După ce a intrat în pronunţare, şi-a dat seama că n-a soluţionat cererea lui Limanu privind nelegalitatea HCL 33, a repus cauza pe rol, ceea ce nu se mai face după ce părţile au depus concluzii“, susţin juriştii Primăriei Mangalia.

Continuarea, în replicaonline.ro, Joi, 18 febr.2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply