ALEGERI LOCALE 2016. Decizie importantă privind votul prin corespondență

0
681

dcnews.ro: Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat, joi, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre de Guvern prin care sunt stabilite documentele necesare exercitării votului prin corespondenţă ce trebuie transmise alegătorilor. 

alegeri_2016

Proiectul de hotărâre de Guvern elaborat de AEP vizează aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit dispoziţiilor art. 22 alin. (1) din Legea nr. 288/2015, modelele, dimensiunile şi condiţiile de confecţionare a documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin corespondenţă care sunt transmise alegătorului sunt stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente, se arată într-un comunicat de presă.

În conformitate cu prevederile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 288/2015, documentele necesare exercitării dreptului de vot prin corespondenţă care sunt transmise alegătorului sunt: un plic exterior prevăzut cu elemente de siguranţă care să asigure sigilarea acestuia, în care vor fi introduse plicul interior şi certificatul de alegător, un plic interior prevăzut cu elemente de siguranţă care să asigure sigilarea acestuia, în care vor fi introduse opţiunea sau opţiunile de vot, după caz, certificatul de alegător, instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot şi buletinul de vot prin corespondenţă.

Continuarea, pe dcnews.ro, 12.02.2016.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply