Vizitează Bucovina și Țara Dornelor prin intermediul hailadorna.ro

0
706

hailadorna3

Dacă sunteți în căutarea unei destinații turistice perfecte pentru orice sezon, nu trebuie să căutați mai departe de propria țară. Mai exact, tot ce trebuie să faceți este să priviți în nord, acolo unde Bucovina și Țara Dornelor vă așteaptă cu obiective turistice fascinante și activități sportive antrenante, adică exact ce aveți nevoie pentru un concediu la munte care să vă scoată din cotidian și să vă învioreze trupul și mintea.

Tocmai pentru a face cunoscută aceste două zone minunate ale României s-a înființat recent și proiectul online Hai la Dorna, un blog dedicat Bucovinei și Țării Dornelor prin intermediul căruia locuitorii acestor zone își doresc să transmită informații utile pentru toți turiștii dornici de o vacanță la munte.

Cu scopul de a afla mai multe detalii despre acest proiect, i-am adresat câteva întrebări lui Damian Gicoveanu, co-fondator al hailadorna.ro.

hailadorna1

Cum a apărut ideea proiectului?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Proiectul a plecat de la o nevoie pe care eu și soția mea, Anca, o resimțim de ceva vreme. Deși suntem dorneni amândoi, suntem plecați din zonă de câțiva ani. Acest lucru ne-a permis să înțelegem că în alte zone ale României, Țara Dornelor și Bucovina nu sunt cunoscute în profunzime, așa cum ne-am dori noi, cei care le cunoaștem bine. Se discută în general doar despre câteva din multitudinea de obiective și activități turistice de care vizitatorii se pot bucura aici. Din acest motiv am decis că vrem să aducem în atenția potențialilor turiști toate atracțiile, evenimentele și activitățile turistice care pot transforma o vacanță în Bucovina într-o experiență de neuitat.

Ce vor putea descoperi potențialii turiști care vă citesc articolele?

Informații, imagini și videoclipuri care le vor stârni curiozitatea despre Bucovina și despre Țara Dornelor. Toate acestea, sperăm noi, îi vor determina pe turiști să aleagă pentru vacanțele lor și aceste două zone care sunt destul de puțin cunoscute de către români.

Cu ce se diferențiază site-ul vostru de celelalte, deja prezente pe această nișă?

Această diferență stă în două idei interconectate: în primul rând, venim cu ideea de blog. Blogul, prin intermediul articolelor, va menține mereu actualizate informațiile despre Țara Dornelor și Bucovina și va alimenta astfel nevoia turiștilor de a cunoaște mai bine zona, serviciile turistice disponibile și activitățile de care se pot bucura aici. În același timp, prin blog putem să ne conectăm mai ușor cu audiența noastră și să le transmitem prin cuvinte, fotografii și videoclipuri experiențele de care avem parte noi înșine în aceste zone.

În al doilea rând, vorbim de comunitate. Scopul acestui blog este acela de a crea două comunități care să se ajute între ele. Pe de o parte vorbim despre comunitatea dornenilor care deja contribuie sau vor dori să contribuie cu materiale pe site, iar pe de altă parte vorbim despre comunitatea turiștilor care vor dori să cunoască mai bine zona și să afle informații care să-i ajute în organizarea unei vacanțe perfecte în Bucovina. 

hailadorna2

Câți membri numără echipa în acest moment?

Site-ul a început cu două persoane, soția mea și cu mine. Ea, pe partea de programare, iar eu pe cea de redactare. La scurt timp, am reușit să-l aducem în echipă și pe Ciprian Pardău, un tânăr și talentat fotograf dornean care, la rândul lui, iubește zona în care s-a născut și care ne-a ajutat enorm în punerea pe picioare a site-ului. Încă de când am făcut pagina noastră de Facebook și, mai ales, după lansarea site-ului, au fost mai mulți cei care și-au exprimat dorința de a contribui într-un fel sau altul la dezvoltarea lui.

Îi mai primiți și pe alții în echipă?

Desigur. Avem deja o listă de oameni pe care îi vom invita să contribuie cu articole și/sau galerii foto pe site, dar mă folosesc de această ocazie pentru a-i invita pe toți dornenii și turiștii care doresc să contribuie la promovarea acestei zone să ne contacteze. Fie că vor să publice articole sau să contribuie cu fotografii/videoclipuri pe site, le primim ideile cu mare drag.

Site-ul se află în forma lui finală sau se va mai modifica?

Deși am simțit că este suficient de aproape de finalizare pentru a fi lansat, hailadorna.ro mai necesită încă destul de multă muncă pentru a-l aduce în forma pe care ne-o dorim. Lucrurile se vor mai modifica și la nivel vizual, deoarece vom mai face mici reparații și îmbunătățiri, dar și la nivel de conținut, în principal pentru că vom mai adăuga multe alte categorii, care momentan nu sunt publicate, deoarece nu există încă articole disponibile pentru ele.

hailadorna3

Cât de des veți scrie pe site?

Acest lucru depinde de cât de mare va deveni echipa. Momentan, ne propunem un număr de 7-10 articole pe lună, dar sperăm ca acest număr să crească o dată cu implicarea mai multor persoane.

Vin turiști de pe malul mării atât de departe, în nord?

De regulă, locuitorii de la munte fug în concediu spre litoral, iar cei de pe malul mării merg la munte. Știm sigur că există un număr destul de mare de turiști care ajung în zona noastră venind din sudul țării, lucru care ne bucură nespus de mult. Cred cu tărie că, indiferent în ce zonă a României locuim, e important pentru noi să vizităm și țara noastră, nu doar meleagurile străine. Iar Bucovina și Țara Dornelor sunt două zone care merită văzute pentru peisajele fascinante, tradițiile și obiceiurile păstrate cu sfințenie în aceste locuri, activitățile turistice antrenante și multitudinea de atracții de care se pot bucura turiștii aici.

Ce le transmiți cititorilor noștri?

Intrați pe hailadorna.ro, citiți articolele, răsfoiți site-ul și spuneți-ne părerile voastre, folosind pagina de contact sau secțiunea de comentarii de la articole. Ideile și sugestiile voastre ne ajută foarte mult. De asemenea, vă invităm să reveniți pentru articolele noi și, dacă vă plac, să le distribuiți în rețelele de socializare.

Multumim, Damian. Vă dorim mult succes în derularea acestui proiect ambițios, iar la vară, vă promitem că vom veni neapărat să vizităm Bucovina și Țara Dornelor. Totodată, vă invităm cu drag și pe voi la Mangalia, în sudul însorit al litoralului românesc.


MangaliaNews.ro, Luni, 25 ianuarie 2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply