Ce finanţări pot fi obţinute în 2016

0
654
finantari-2016Anul 2016 va aduce o serie foarte variată de finanţări nerambursabile, cuprinse între 10.000 şi 200.000 de euro, pentru înfiinţarea sau dezvoltarea unor activităţi economice diverse.
Începând cu luna aceasta, vor fi lansate patru programe, respectiv Programul Operaţional regional, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Programul Operaţional Capital Uman şi Finanţări Naţionale
Anul 2016 aduce o serie de programe operaţionale noi, unele dintre acestea urmând să fie accesibile încă din luna ianuarie, informează avocatnet.ro, enumerând atât condiţiile de eligibilitate, cât şi data estimativă a deschiderii acestora.
Cele patru programe sunt Programul Operaţional regional, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Programul Operaţional Capital Uman şi Finanţări Naţionale.
Astfel, Programul Operaţional Regional ar urma să fie lansat luna aceasta, cu o linie de finanţare destinată microîntreprinderilor, dar nu şi firmelor start-up,  beneficiarii urmând să aibă la dispoziţie o finanţare nerambursabilă cuprinsă între 25.000 şi 200.000 de euro, în întregime nerambursabilă. Solicitanţii vor suporta doar cheltuielile neeligibile, atunci când acestea intervin în cadrul proiectului (comisioane, impozite, taxe, mijloace de transport, utilaje second-hand).
În ceea ce priveşte condiţiile de eligibilitate, potenţialii beneficiari trebuie să aibă cel puţin un an fiscal integral, încheiat cu bilanţ contabil, şi să fie încadraţi în categoria microîntreprinderilor, cu cel puţin un angajat cu normă întreagă, dar nu mai mult de nouă angajaţi şi cu o cifră de afaceri de până la două milioane de euro.
Proiectul trebuie realizat în spaţiul urban, iar valoarea acestuia trebuie să fie cuprinsă între aproximativ 100.000 de lei şi 3.000.000 de lei. Ajutorul acordat este cuprins între 25.000 de euro şi 200.000 de euro, în cazul în care valoarea proiectului este mai mare, diferenţa urmând să fie suportată de beneficiar din fonduri proprii.
Vor fi acceptate numeroase domenii de activitate, cu prioritate pe activăţile de producţie, dar locul de implementare al proiectului nu trebuie să fie în Bucureşti – Ilfov, ci în celelalte oraşe ale ţării.
Deschiderea estimată a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală este luna martie 2016, în acesta putându-se înscrie şi start-upurile. PNDR va deschide şase linii de finanţare pentru beneficiarii privaţi, două dintre acestea fiind destinate activităţilor economice, altele decât agricultura, realizate în mediul rural.
Astfel, pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zonele rurale, vor avea prioritate activităţile turistice, meşteşugăreşti sau de producţie, ajutorul nerambursabil fiind de 50.000 de euro pentru servicii, sau 70.000 de euro pentru activităţi de producţie, nesolicitându-se contribuţia privată.

În acest program vor fi acceptate toate activităţile desfăşurate în spaţiul rural, cu excepţia agriculturii. Ajutorul financiar nerambursabil este de 70% în cazul ser­viciilor sau 90% în cazul acti­vităţilor de producţie, dar nu mai mult de 200.000 de euro.

Programul Operaţional Capital Uman
Citiți continuarea în curierulnational.ro, luni, 11 ianuarie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply