Radu Cristian, primarul Mangaliei – Un nou mesaj pentru patronii din turism

0
832

cristian_radu-

Radu Cristian: “Mai mulţi patroni din turism au avertizat, ieri, public, că vor creşte tarifele la cazare, pentru că Primăria Mangalia le majorează taxa pe clădiri nerezidenţiale de la 1,5% la 1,95%. Astăzi, în şedinţa CL, această taxă s-a redus de la 1,5% la 1%. Mai mult, aleşii locali au eliminat toate taxele speciale, plătite de agenţii economici. Per total, anul viitor, aceştia vor plăti impozite mai mici decât în 2015. Impozitul pe terenuri rămâne neschimbat pentru toţi contribuabilii.
În aceste condiţii, îi întreb pe patronii din turism: Acum veţi reduce tarifele la cazare? Oricum, este bine ca locuitorii oraşului să ştie că proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale a fost modificat de unii membrii ai CL strict în funcţie de interese personale, întrucât şi ei sunt, la rândul lor, agenţi economici. În acest fel, sunt protejaţi cei care îngenunchează oraşul prin neplata taxelor şi impozitelor la nivel real şi care au ajuns să plătească pentru un hotel un impozit de apartament.
În timp ce pensionarii stau la cozi, la ghişee, pentru a-şi plăti impozitele, unii agenţi economici fac jocuri politice cu consilierii locali pentru a nu-şi plăti taxele. Aşa cum se vede şi din filmare, aceiaşi consilieri au respins, pentru a 6-a oară, finalizarea lucrărilor la proiectele europene atât de necesare dezvoltării oraşului nostru. Din păcate, suntem printre cele trei localități din țară, în care consilierii locali refuză fonduri guvernamentale pentru finalizarea acestor proiecte.
Eu am fost astăzi, din nou, la Bucureşti pentru a găsi soluţii de finanţare, dar până şi reprezentanţii ministerelor sunt şocaţi să afle că unii politicieni locali refuză bani de la Guvern. Mâine, (marti, 22 dec. – n.red.) la Clubul Nautic, va avea loc evenimentul de finalizare a altor proiecte europene realizate în staţiuni. Eu nu voi fi prezent, întrucât voi fi iarăşi la uşa Guvernului, cu aceeaşi problemă”.
Sursa: fb. cristian.radu, 22.12.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply