Corina Martin: Primăria Mangalia nu a adoptat taxa de promovare

1
815

corina_martin_fapt

Corina Martin: “Din pacate, Mangalia NU A ADOPTAT Taxa de Promovare. Nu am fost in sedinta de Consiliu Local. Nu eram invitata. Se anuntă, deci, încă un an dificil pentru statiunile din sudul Litoralului.

Din pacate, disputele politice si necunoasterea (ignorarea) politicilor de promovare turistica, dar si indepartarea Primariei Mangalia de ceea ce facem noi la Asociatia Litoral – Delta Dunarii, desi am devenit un model pentru organizarea a cel putin inca 10 Asociatii de Promovare si Dezvoltare a Turismului in Romania si pentru introducerea Taxei de Promovare a Turismului (Primariile ORADEA si BUCURESTI au preluat modelul pe care Primaria CONSTANTA l-a inteles si acceptat din 2013!!), au facut astazi ca sudul litoralului sa rateze sansa de a-si constitui (la dispozitia lor!) un buget care sa le permita o strategie si o politica de promovare!
Nu stiu cine are o vina mai mare. Primaria Mangalia, pentru ca nu a acceptat experienta si expertiza noastra, si, mai mult decat atat, a propus ca bugetul ce urma sa fie colectat, sa ramana la dispozitia Primariei (NU SE MAI POATE ASA, Domnilor Primari! Uite ca intre timp am reusit sa convingem 3 primării in Romania că fondurile ce se colecteaza de la agentii economici din turism trebuie administrate in parteneriat cu acestia si de catre specialisti!), sau au gresit mai mult chiar unii colegi care reprezinta o asociatie, care s-au bucurat ca nu vor plati un estimat de 1500 – 2.000 ron pe an catre Primarie, in loc sa lupte pentru ca banii sa se colecteze (ca sa mearga in PROMOVAREA SUDUL LITORALULUI), dar sa ajunga in administrarea lor !
“Propunerea de respingere a venit din partea consilierului local Paul Foleanu, care a susţinut scoaterea taxei de promovare până la menţionarea acesteia în Legea Turismului”. Domnule Paul Foleanu, ROMANIA NU ARE DE 25 DE ANI O LEGE A TURISMULUI…. Va puteam explica eu, ca de 9 ani bat anual usile ministerului de… “…si TURISM” si in fiecare an ne blocam la aceeasi lege…. Mai asteptam 25 ???? V-a spus cineva ca de la 1 ianuarie nu mai există Taxa Hoteliera in noul Cod Fiscal? Deci Primaria Mangalia NU VA MAI AVEA 1 RON PENTRU PROMOVAREA TURISMULUI! Nici cat avea pana acum! V-a spus cineva ca Autoritatea Nationala de Turism nu mai are nici 1 RON din banii europeni castigati pentru promovarea Brandului Turistic, si nici cei pe care i-a avut (75 milioane de euro!) nu au putut fi alocati pentru Litoral in ultimii 5 ani ?? TAXA DE PROMOVARE era SINGURA sansa pe care o aveati …. Din pacate, ati irosit-o, azi….”

sursa: martincorina.


MangaliaNews.ro, 22.12.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Oricum era degeaba taxa de promovare, pentru ca nu se promova nimic… Agentii turistici isi plateau singuri stand-urile de prezentare… Permiteti sa intreb: ce drac s-a promovat? Ce lant hotelier a fost promovat in media? Ce locatie de cazare a fost promovata pe pagina Mangaliei? Pentru ca, daca intru pe aceasta pagina care este a Primariei si ma uit la rubrica TURISM, nu voi regasi nici macar o locatie si oferta sa…. Voi gasi doar lucruri generale si nici alea bine puse la punct…

Leave a Reply