Gala Premiilor de Excelenţă pentru etnicii români din comunităţile istorice

0
634

doina_lavric

Luni, 7 decembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti (Sala Pictura), va avea loc prima ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă pentru etnicii români din comunităţile istorice.

Aflat sub patronajul preşedintelui Institutului Cultural Român, evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Graniţelor şi Limba Română, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni.

stela_botez

Demersul vizează recunoaşterea personalităţilor şi proiectelor marcante din comunităţile româneşti de dincolo de graniţele ţării, din vecinătatea României şi din Balcani. În cadrul ceremoniei vor fi premiate personalităţi culturale, intelectuali de marcă, jurnalişti, tineri implicaţi în mod activ în mediul asociativ românesc din vecinătate, vârfuri ale comunităţilor româneşti din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Albania şi Macedonia, lideri de asociaţii româneşti care militează pentru respectarea drepturilor comunităţilor româneşti din afara hotarelor ţării, contribuind astfel la strângerea legăturilor dintre românii de pretutindeni.
Continuarea, în cotidianul.ro, 6 dec.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply