Cine sunt miniştrii din Guvernul Cioloş

0
1260

O parte dintre miniştrii Guvernului Cioloş FOTO Colaj Adevărul

O parte dintre miniştrii Guvernului Cioloş. FOTO Colaj Adevărul.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat duminică după amiază lista de miniştri din echipa guvernamentală. Din noul Guvern fac parte specialişti care au lucrat în Comisia Europeană, printre aceştia fiind: Achim Irimescu sau Anca Paliu Dragu. De asemenea, un apropiat al PSD, sociologul Vasile Dâncu, va fi vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.

Vasile Dâncu, vicepremier şi ministru Dezvoltării Regionale
Profesorul şi sociologul Vasile Dâncu, propus de Cioloş pentru a prelua funcţie de ministru al Dezvoltării Regionale şi cea de vicepremier, s-a înscris în PSD Cluj, în 1999 pentru ca în anul imediat următor să ajungă în poziţia de ministru al Informaţiilor Publice, la propunerea premierului Adrian Năstase. Doctor în sociologie, Vasile Dâncu este preşedintele Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), unul din puţinele institute de sondare care l-au dat pe Klaus Iohannis câştigător la alegerilor prezidenţiale în momentul închiderii urnelor.
Vasile Dâncu a ocupat funcţia de ministru timp de trei ani, apoi, în 2004, a ajuns senator pe listele PSD. Dâncu a fost şi observator si deputat în Parlamentul European, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională. Hobby-urile sale sunt fotbalul, tenisul, literatura şi muzica. De la preluarea funcţiei de preşedinte interimar al PSD de către Liviu Dragnea, Vasile Dâncu a devenit principalul sfătuitor al noului şef al PSD. Cele mai multe idei de reformare a partidului pe care le-a anunţat Dragnea i-au aparţinut, de fapt, lui Dâncu.

Citeste mai mult: adev.ro/nxuyyz, 15.11.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply