De pe Net: Lista cu revendicările protestatarilor

0
780
protestatari-bucuresti
– Numarul total al senatorilor si deputatilor nu poate depasi 300.
– Eliminarea imunitatii demnitarilor, pentru fapte penale.
– Interzicerea pe viata de a mai ocupa functii publice pentru demnitarii condamnati pentru fapte de coruptie.
– Un demnitar condamnat pentru fapte de coruptie in timpul mandatelor isi pierde toate drepturile aferente prezentei in Parlament, inclusiv pensia speciala.
– Demnitarii alesi sau numiti sunt platiti din bani publici si responsabili pentru gestionarea averii romanilor. Aceasta se considera circumstanta agravanta in cazul faptelor penale ce au ca scop deturnarea banului public spre entitati private, iar pedepsele celor gasiti vinovati se dubleaza. In cazul in care inculpatul colaboreaza si ajuta la recuperarea integrala a prejudiciului, acesta va beneficia de reducerea la jumatate a pedepsei cu inchisoarea.
– Pedepsele pentru fapte de coruptie sa porneasca de la 10 ani de inchisoare. Pentru recuperarea prejudiciului prin colaborarea totala a inculpatului, pedeapsa se reduce la jumatate.
– Pedepsele pentru fapte de coruptie nu beneficiaza de eliberare conditionata inainte de termen.i
– Nu exista pedeapsa cu suspendare pentru fapte de coruptie.
– Pedepsele cu inchisoarea pentru multiple capete de acuzare nu se mai comaseaza, ci se cumuleaza.
– Furturile de masa lemnoasa din paduri se pedepsesc cu inchisoarea de la 5 la 15 ani, in functie de cantitate. De asemenea se executa silit inculpatul pentru recuperarea prejudiciului.
– Braconajul, inclusiv cel piscicol, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 7 ani (norme care sa delimiteze braconajul real)
-Infiintarea unei comisii apolitice formata din 5 membri, pentru evaluarea si supravegherea activitatii alesilor. (norme de recrutare)
Aceasta comisie va monitoriza absentele nemotivate, lunar. La 2 absente nemotivate intr-o luna, demnitarul pierde 10% din indemnizatie. La 4 absente nemotivate intr-o luna, va pierde 20% din indemnizatie. La 5 absente nemotivate intr-o luna sau la 15 intr-un semestru, isi va pierde mandatul.
De asemenea, comisia va monitoriza promisiunile din campania electorala. Cand un politician va promite ceva in campanie pentru a fi ales, va trebui sa o faca in scris, cu prezentarea pasilor si perioadei de timp pentru implementarea promisiunilor. Comisia va fi responsabila cu evaluarea, din 6 in 6 luni, a stadiului de implementare a acelor promisiuni. Daca dupa 4 evaluari se constata ca nu au fost respectati pasii prezentati, demnitarul isi pierde mandatul.
Completari, propuneri si opinii de la alti cititori:

Continuarea, AICI. 06.11.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply