Răsturnare de situaţie în războiul minicarelor: Primăria Mangalia cere ca evaluatorul să plătească daunele de 2,6 milioane lei

0
649

minicare-mangaliaAdministraţia locală din Mangalia cere să fie despăgubită de expertul contabil Valeriu Leonte, în dosarul Minicare. Din pricina lui, spun avocaţii, PrimăriaMangalia a fost obligată la plata sumei de 1.907.482 lei către SC Fill I Com SRL şi a sumei de 750.471 către Erdan Import Export SRL, firme participante la licitaţia organizată în 2007, asta după ce evaluatorul a stabilit cuatumul aşa zisului prejudiciu creat după ce au fost eliminate de la licitaţie. În timp ce expertul este judecat pentru neglijenţă, apărătorii administraţiei locale speră să obţină de la acesta daune pentru că a stabilit un aşa zis prejudiciu cu intenţia fraudării instituţiei publice. Acţiunea a fost depusă la TribunalulConstanţa pe 5 octombrie 2015.

Conflictul juridic dintre Primăriei Mangalia şi firmele participante la licitaţia din 2007, organizată pentru traseul de minicare, pară să nu aibă sfârşit. Ani de zile administraţia locală s-a plimbat pe la instanţe, după ce societăţile s-au adresat judecătorilor, pe motiv că ar fi fost prejudiciate, fiind eliminate de la licitaţie. Ba mai mult, un expert contabil angajat să ateste valoarea prejudiciului creat, a constatat că s-a produs o pagubă de peste jumătate de milion de euro. Potrivit unor hotărâri judecătoreşti emise după raportul evaluatorului, PrimăriaMangalia a fost obligată la plata acestui prejudiciu, numai că apărătorii administraţiei locale au obţinut suspendarea executării silite a titlurilor executorii după ce i-au făcut plângere penale evaluatorului. Aşa se face că Dan Valeriu Leonte este cercetat de Tribunalul Constanţa pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Continuarea, AICI.

13.10.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply