„A doua viaţă”. Ion Donica, singurul ortoped din România specializat în alungirea oaselor

0
3808
A doua viaţă Ion Donica singurul ortoped din România
Digi24.ro: Într-un sistem medical cu multe lipsuri, cum este cel românesc, un medic din Mangalia mută munţii din loc de unul singur. Aproape 2.000 de oameni au primit şansa la a doua viaţă datorită lui. Oamenii apelează la medicul Ion Donica atunci când intervenţiile chirugicale clasice se dovedesc ineficiente. Deși a primit oferte tentante de la clinici din America, a ales să profeseze la spitalul municipal din Mangalia. Acolo face gratuit o interventie revoluţionară de alungire a oaselor care în străinătate ar costa zeci de mii de euro.

Sala de operație a secției de Ortopedie din Spitalul Municipal Mangalia seamănă mai degrabă cu un service auto: pe lângă ustensilele medicale, găsești patent, bormaşină, multe şuruburi și chei, alături de câteva dispozitive numite de ortopezii din toată lumea fixatoare Ilizarov.

Medicul Ion Donica este singurul ortoped din România specializat în tehnica Ilizarov, prin care pot fi alungite oasele. A învățat-o la un renumit institut din Siberia, chiar de la inventatorul ei, ortopedul Gavriil Ilizarov.

Continuarea, AICI. 16.08.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply