Salina Turda poate fi vizitată și online, pe Google Street View!

0
1709

farmec.ro
salina_turda_foto_andrei_dan_suciu-01

SALINA TURDA. După ce au urcat pe Everest, specialiştii de la Google Maps au coborât la peste 100 de metri adâncime, în Salina Turda. Unul din cele mai vizitate obiective turistice din România poate fi văzut, de acum înainte, şi pe aplicaţia Street View. Oameni din orice colţ al lumii pot intra şi explora galeriile care au fost modernizate în urmă cu câţiva ani.

În Salina Turda, luna trecută, experţii Google au petrecut două zile în subteran şi au fotografiat fiecare colţ. Acum, utilizatorii Street View pot vedea în detaliu galeriile de sare vechi de sute de ani şi impresionantele forme geologice formate în timp.

Dan Bulucea, manager Google România: „Aici în salină am folosit un sistem de camere care înregistrează, care permit o înregistrare panoramică la 360 de grade pe un tripod”.

Vizitatorii salinei spun însă că experienţa virtuală nu o poate înlocui pe cea reală.

Turist: „Aerul, locul, relaxare, tot. Nu se compară experienţa internetului cu cea de aici”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Salina Turda nu a fost aleasă întâmplător. Statisticile Google arată că acest obiectiv ocupă locul cinci în topul celor mai căutate pe internet obiective turistice din România.

Maria Simona Baciu, directorul Salinei Turda: „Povestim de o vizibilitate extinsă inclusiv pe plan mondial, pentru că asta înseamnă Google în general. Credem că se va deschide un apetit al celor care călătoresc, cred că vor dori să simtă mediul salin. Cred că jumătate dintre cei care ne trec pragul sunt turişti străini”.

Mai mult, AICI.


Mangalia News, 14.06.2015.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply