MANGALIA: Sezonul estival începe, problemele turismului local rămân! Cauze: banii puțini și comunicarea precară între autorități și investitori

0
804

turism-mangalia1

Marți, 28 aprilie, în sala de conferințe a Complexului Doina din stațiunea Neptun a avut loc întâlnirea dintre reprezentanții administrației publice locale și agenții economici din turism. La discuțiile purtate cu investitorii au participat edilul municipiului Mangalia, Cristian Radu, administratorul public Romulus Dumitrana, șeful Poliției Locale, Mihai Angelescu și Dumitru Filip, directorul Direcției de Turism din cadrul Primăriei.

Dialogul a avut ca punct de pornire apropiatul sezon estival 2015 și modul cum sunt pregătite stațiunile sudice să-și întâmpine turiștii, mai cu seamă că mai sunt câteva zile până la mini-vacanța de 1 Mai, când vizitatorii vor veni la mare pentru prima dată anul acesta.

Primarul Cristian Radu a prezentat planul de bătaie la care lucrează oamenii din subordine, dar și calendarul evenimentelor ce vor fi organizate vara aceasta în Mangalia și stațiuni. Punctual, referindu-se la modul cum arată cele șase zone turistice de interes național, primarul a recunoscut faptul că, deși se fac eforturi susținute, lipsa banilor și a implicării investitorilor în luarea unor decizii comune, contribuie la un start de sezon nu tocmai bun.

”Sunt conștient de faptul că stațiunile nu arată așa cum ne-am dori, că încă există multe șantiere, unități dezafectate, abandonate, lăsate în paragină, spații verzi și gunoaie dezorganizate, dar, din păcate, bugetul local este strâmtorat, astfel că soluția nu poate veni decât de la fondurile Uniunii Europene. Pe de altă parte există un dezinteres total al unora dintre proprietarii hotelurilor lăsate de izbeliște pe care nu reușim să-i aducem la masa discuțiilor și pe care ne-am săturat să-i amendăm, cu toate că această măsură nu reprezintă o soluție. Avem pregătite mai multe proiecte europene pe Axa 2014 – 2020, numai că nu le putem demara anul acesta. Singurul proiect început tot cu fonduri UE îl reprezintă reabilitarea falezei din zona Jupier – Neptun. Inițial, ne-am propus să începem din Mangalia, dar ne-am lovit de anumite aspecte tehnice. În total, se va reabilita o suprafață de 9 km de faleză pietonală, Mangalia – Saturn, Jupiter – Neptun, cu precizarea că am întâmpinat probleme și la Venus, termenul de finalizare fiind 31 decembrie 2015. Regret faptul că lucrările vor fi derulate și în plin sezon, dar dacă le vom sista, se va depăși termenul-limită”, a spus edilul Cristian Radu.

Citiți mai mult în editiadesud.ro, 29.04.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply