Plajele, mină de aur pentru Apele Române. Cât încasează ABADL de pe urma şezlongarilor

0
807

plajele-abadl-statiunea-Mamaia

Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL) este una dintre cele mai profitabile instituţii constănţene. Câştigă bani din închirierea plajelor, din închirierea bălţilor şi a cursurilor de apă, a albiilor râurilor, precum şi din forarea apei din subteran. Banii încasaţi nu rămân, însă, în totalitate, la dispoziţia ABADL, ci o parte ajung la Ministerul Mediului. (…)

Mamaia, cea mai profitabilă plajă

(…) Cu 510.372 mp de plaje închiriate, Mamaia Constanţa este în topul suprafeţelor închiriate şi este urmată de Năvodari, cu 274.771 mp. Restul staţiunilor sunt la distanţă mare: Agigea-Eforie Nord-Cordon Eforie-Eforie Sud are 158.718 mp de plaje cu chiriaşi, Venus-Saturn 109.941 mp, Neptun-Olimp 84.691 mp, 2 Mai-Vama Veche 55.158 mp, Cap Autora-Jupiter 52.132 mp, Costineşti 42.936,4 mp, iar Mangalia 35.222 mp.

(…) Începe licitarea sectoarelor libere

Aproximativ zece hectare de plaje rămase de anul trecut fără chiriaşi vor fi scoase la licitaţie pentru acest sezon estival. Chiar dacă sezonul debutează, oficial, la 1 mai, licitaţiile se pot organiza la fel ca anii trecuţi, pe tot parcursul verii. Potrivit directorului ABADL, George Papari, nu toate sectoarele de plaje îşi vor găsi muşterii, întrucât suprafeţe importante sunt plaje neamenajate turistic, nu au acces, utilităţi şi sunt situate în dreptul falezelor înalte. Acestea vor fi în continuare îngrijite de ABADL.

Pe lângă plajele care nu şi-au găsit anii trecuţi investitori interesaţi să le administreze, ABADL va relua licitaţia şi pentru sectoarele pentru care a reziliat contractele de închiriere. „Cauza rezilierii contractelor de închiriere a sectoarelor de plajă în anul 2014 a fost nerespectarea prevederilor contractuale referitoare la constituirea garanţiei de execuţiei“, ne-a mai transmis George Papari.

Citiți articolul integral în observator.ro, Luni, 6 aprilie 2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(Foto: stațiunea Mamaia – Observator.ro).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply