Profesorii își vor putea recupera drepturile salariale fără decizia instanței

0
633
Veste bună pentru cadrele didactice din preuniversitar!

profesoriiisivorputearecuperadrepturile

În 2010, cadrele didactice au fost victimele deciziei Guvernului Boc de a reduce salariile cu 25%. Deși au trecut de atunci mai bine de patru ani, sunt profesori care nu și-au recuperat drepturile bănești nici până la ora actuală. Cei care nu au reușit să intre încă în posesia banilor, pentru că nu au dat statul în judecată, au primit zilele trecute o veste bună.

Deputatul PSD Doina Pană, membru al Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, a anunțat că problema recuperării salariilor cuvenite de cadrele didactice a fost discutată în comisie și a primit aviz favorabil.

”Vreau să dau o veste bună pentru colegii mei profesori. S-a votat ca și cei care nu au dat în judecată statul român pentru neaplicarea legii să primească acele drepturi, și nu numai cei care au sentințe. (…) avizul de la Comisia de învățământ este foarte important și a fost favorabil”, a spus Pană.

Deputatul a precizat că măsura ar fi una de echitate, având în vedere că este posibil ca unele cadre didactice să nu se fi îndreptat în instanță împotriva statului român pentru că nu erau membri de sindicat sau nu au avut banii necesari pentru un astfel de demers.

”Momentan, nu s-a discutat despre sumele pe care ar trebui să le primească profesorii înapoi, calculul urmând să fie făcut în Comisia de muncă a Camerei Deputaților”, a explicat Pană.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Profesorii care au făcut parte din sindicate și au acționat statul român în judecată au caștigat procesele în instanță, și-au recuperat sau urmează să își recupereze drepturile salariale de la Ministerul Educației, din Fondul de rezervă bugetară. Guvernul a decis la finalul anului trecut să plătească în avans drepturile judecătorești definitive, câștigate de cadrele didactice în instanță, în urma celei de-a treia rectificări bugetare pe 2014.

LA CONSTANȚA, Liderul Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar, prof. Mitică Iosif, a precizat că, la nivelul județului Constanța, cei mai mulți profesori au câștigat în instanță drepturile salariale. 

Mai mult, in cugetliber.ro, Vineri, 20.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply