Amenzi de peste 2.000 de lei pentru stăpânii de câini. Vezi ce eşti OBLIGAT să faci

0
626

adoptie_câini

Toate persoanele care au câini trebuie să-i identifice prin microcipare și să-i înregistreze în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân, prin intermediul medicilor veterinari, conform prevederilor legale aflate în vigoare.

Cainii neidentificati si neinregistrati care se afla in spatiile publice sunt considerati a fi fara stapan si, prin urmare, sunt tratati ca atare de autoritati.

Câinii pot să circule în spațiile publice numai dacă sunt identificați, înregistrați și dacă proprietarii au asupra lor carnetul de sănătate al acestora.

Identificarea se face prin microcipare, iar inregistrarea se face in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan (RECS), la medicii veterinari. Eliberarea carnetului de sanatate se face odata cu identificarea si inregistrarea.

Potrivit avocatnet.ro, persoanele care nu se prezinta la medicii veterinari pentru inregistrarea cainilor pe care-i au risca sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei. Totodata, cei care nu-si identifica animalele prin microcipare pot fi sanctionati cu sume cuprinse intre 5000 si 10.000 de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Persoanele care detin caini nou-nascuti sunt obligate sa-i identifice si inregistreze in cel mult 90 de zile de la fatare. Totusi, indiferent de cat timp a trecut de la fatare, acest lucru trebuie facut inainte de vanzarea, donarea sau scoaterea in spatii publice a cainilor.

Totodata, cei care cumpara caini din pet shop-uri, canise (crescatorii de caini) sau expozitii, trebuie sa notifice veterinarului ca sunt noii proprietari, in cel mult sapte zile.

Proprietarii de caini adulti au avut obligatia de a-i inregistra pe acestia pana la data de 1 ianuarie 2015.

Continuarea, AICI. 16.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply