La început de an, consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat bugetul

0
612

Consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat bugetul pe 2015.

mangalia_sedinta_consiliul_local

Cea mai mare parte a banilor – 50,2% – va merge către capitolul „Serviciul de dezvoltare publică“, ce va beneficia, teoretic, până la o primă rectificare, de 63 de milioane de lei din bugetul local.

Aproape 6 milioane de lei au fost alocate capitolului „Autorităţi executive – primărie“, adică 4,75% din bugetul local. „Evidenţa populaţiei“ va primi 313.300 lei (0,25%), Poliţia Locală – 2,1 milioane de lei (1,70%), iar „Sănătatea“ – 2,2 milioane de lei (1,80%) din bugetul aprobat de consilierii locali.

7,5 milioane de lei, adică aproape 6% din banii contribuabililor, vor fi direcţionate către „Asistenţa socială“, iar „Cultura, recreerea, religia“ îşi vor împărţi 8,33% din bugetul local, adică 10,4 milioane de lei.

„Învăţământul“ rămâne, până la o rectificare bugerată, la un nivel redus comparativ cu anul trecut. Dacă în 2014 s-au alocat 22,2 milioane de lei, pentru anul în curs, suma a fost redusă la 21 de milioane de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Salubrizarea“ Mangaliei va scoate, din bugetul local, 3 milioane de lei, „Combustibilul şi energia“ – 5,6 milioane de lei, iar „Transportul“ – 3,5 milioane de lei.

Societatea furnizoare de energie termică, Goldterm SA, ce are drept unic acţionar Consiliul Local, are un buget de venituri şi cheltuieli de 13,9 milioane de lei. Potrivit primarului Mangaliei, Cristian Radu, activitatea Goldterm a fost, în general, una bună.

În cadrul întâlnirii aleşilor locali, au mai fost nominalizate şi alte priorităţi ale Mangaliei, printre care se numără şi Cartierul Dobrogea I.

Pentru cele mai multe dintre aceste investiţii, Primăria va apela la împrumutul de 40 de milioane de lei, pe care urmează să îl acceseze în scurt timp.

Consilierii PSD, care s-au abţinut la vot, afirmă că este vorba despre un buget de criză, care nu acoperă nici pe departe necesităţile reale ale vieţii oraşului.

Mai mult, pe tvlitoral.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply