Bulgaria va umili România în 2015 la construcţia de autostrăzi. Câţi kilometri se deschid în acest an

0
788

autostrada_bulgaria

Bulgarii vor deschide anul viitor de opt ori mai mulţi kilometri de autostradă decât românii. Şi mai vin cu o veste bună, chiar pentru noi: românii care merg în vacanţă în Grecia vor beneficia de încă 50 km de autostradă prin Bulgaria.

Ţinta Guvernului bulgar în materie de infrastructură rutieră pentru 2015 este deschiderea a 140 de kilometri de autostradă şi a alţi 340 de kilometri de drum, potrivit unui anunţ făcut luni de ministrul dezvoltării regionale din Guvernul de la Sofia, Liliana Pavlova, potrivit presei locale.

În primul rând, bulgarii spun că, până în luna octombrie, vor fi deschişi traficului 48 de kilometri din autostrada Struma, (în sud-vestul ţării) care să lege oraşele Dupniţa şi Blagoevgrad. Acelaşi termen a fost avansat şi pentru tronsonul de 15 km dintre localităţile Sandanski şi Petrich.

Struma este o autostradă importantă şi pentru noi, dat fiind că, în perioada estivală, mulţi români aleg să meargă în vacanţă în Grecia cu maşina personală, or această autostradă uşurează accesul dinspre Sofia spre graniţa cu Grecia, pe una dintre cele mai folosite rute de către şoferii români.

Continuarea, AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

06.01.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply