Adio, învătământ superior gratuit. Universitătile de stat, PRIVATIZATE

0
675

universitate

Universitatile de stat din Romania ar putea fi privatizate, iar viitorii studenti isi pot lua adio de la invatamantul superior gratuit, avertizeaza prof. univ. Anton Hadăr, presedintele Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater.

Aceasta schimbare radicala ar putea surveni in baza unei directive europene, pentru adoptarea careia se fac presiuni in interiorul UE. Astfel, in cazul in care Uniunea Europeana va impune privatizarea universitatilor, “locurile la buget” vor fi aproape inexistente, iar studiile superioare vor deveni un lux pe care si-l vor permite cei cu posibilitati financiare peste medie sau cei dispusi sa faca imprumuturi la banca pentru studii.

“În urmă cu o lună am fost la Viena la o dezbatere la care au participat toate ţările din Uniunea Europeană şi concluzia a fost că se doreşte o privatizare masivă a universităţilor de stat şi doar în cazuri rare să mai fie acordate burse de la stat. Mai degrabă vor un sistem de sprijinire a tinerilor prin credite. Intenţia ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană este ca, odată învăţământul privatizat, să se facă un clasament al tuturor universităţilor din Europa şi, în acest fel, atractivitatea universităţilor valoroase ale Europei să crească”, a declarat prof. dr. ing. Anton Hadăr, pentru ziarulring.ro.

Cititi continuarea AICI.

Luni, 5 ian.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply