RETROSPECTIVĂ Concertele anului 2014 în România

0
793

Anul 2014 a însemnat pentru iubitorii de concerte revenirea în România a veteranului Bob Dylan, dar și prezența Indilei, artista care a cucerit topurile cu hitul “Derniere Danse”.

deep_purple

Foto: (c) GRIGORE POPESCU/ AGERPRES ARHIVA.

* Pentru rockeri, anul muzical a început pe 20 februarie cu un show al legendarilor Deep Purple la Sala Polivalentă, care au adus la București, în cadrul turneului “Now What?! World Tour”, vechile hituri ale trupei precum “Strange Kind of Woman”, “Hush” sau “Black Night”, dar și un fragment din “Rapsodia Română” de George Enescu, interpretat la orgă.

* Pe 2 martie, publicul a avut parte de un regal oferit de multi-instrumentistul și compozitorul japonez Kitaro, urmat pe 6 martie de un concert în premieră susținut de Goran Bregovic și a sa Wedding and Funeral Band împreună cu Florin Salam.

Cel mai de succes pianist al lumii, Richard Clayderman, supranumit ‘Prince of Romance’, a putut fi revăzut pe 19 martie pe scena Sălii Palatului din București într-un concert din care nu au lipsit celebrele sale melodii “Ballade pour Adeline”, “A Comme Amour”, dar și piese faimoase, precum coloana sonoră din filmele “Schindler’s List” sau “Titanic”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tot în luna martie, bucureștenii au putut să o asculte în premieră pe celebra Mireille Mathieu într-un concert susținut la Sala Palatului. Artista a sărbătorit cu acest turneu 50 de ani de carieră.

Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică au lansat pe 25 martie un nou proiect — Pasărea Rock. În aceeași zi, Michael Winslow, cel supranumit “Omul cu o mie de voci”, a susținut la Hard Rock Cafe un show de stand-up comedy.

pasărea_rock

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

* Cezar Ouatu a deschis seria concertelor din luna aprilie de la București cu lansarea, pe 2 aprilie, a albumului de debut în lumea pop-opera — “The Voice of Love”, cu un concert la Cinema Patria. Pe 10 aprilie, artistul de origine tunisiană, Dhafer Youssef, și-a promovat cel mai nou album al său, “Birds Reqeuiem”, printr-un concert la Sala Radio.

Iyeoka Okoawo, artista americană de origine nigeriană, a revenit la București pe 12 aprilie, în timp ce muzicianul olandez Thomas Azier a concertat pentru prima oară în Capitală, pe 26 aprilie. Trupa Amon Amarth a urcat pe 29 aprilie pe scena de la Arenele Romane în cadrul unui show ce a făcut parte din turneul de promovare al albumului “Deceiver of the Gods”.

* Al Bano, Romina Power și Peter Gabriel au deschis concertele lunii mai, pe 7 și, respectiv, 8 mai. Albano Carrisi a revenit pe scena Sălii Palatului din București alături de Alexander Symphony Orchestra.

albano_romina_power

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES ARHIVA.

Continuarea, AICI.

31.12.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply