Băuturile energizante acţionează ca o otravă în organismul copiilor, spun medicii americani

0
700

energizante

Băuturile energizante sunt ca o otravă pentru copii. Probabil că, în Statele Unite, mulţi părinţi ar susţine că nu le dau sub nicio formă celor mici aşa ceva. Însă un studiu recent îi contrazice şi trage un important semnal de alarmă. În ultimii trei ani, peste două mii de copii americani au fost internaţi de urgenţă, din cauza unor intoxicaţii acute cu cofeină, provocate de energizante. 

Într-o lume a vitezei şi stress-ului, energizantele sunt un fel de băuturi miraculoase. Alungă somnul, cresc puterea de concentrare şi îi ajută pe cei care fac efort fizic susţinut. Asta e partea plină a paharului. Cea goală este că energizantele pot provoca probleme grave de sănătate: accelerează ritmul cardiac, provoacă spasme musculare, ameţeli. Consumate în exces, pot duce chiar la infarct şi deces.

Copiii resimt aceste efecte mult mai puternic decât adulţii.

Medicii de la un spital de copii din Michigan au descoperit că, în ultimii 3 ani, în Statele Unite, 40% din cazurile de intoxicaţie cu cofeină au fost minori sub 6 ani. De cele mai multe ori, ei au consumat din curiozitate energizantele lăsate în frigider de părinţi.

Doctorii atrag atenţia că o singură doză dintr-o asemenea băutură conţine o cantitate de cofeină egală cu cea din patru cafele instant. Suficient pentru a provoca perturbări grave ale activităţii inimii la copii. lar la cel mai mare risc sunt expuşi cei care suferă de diabet sau ADHD.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Medicii de la spitalul de copii din Michigan consideră că vânzarea energizantelor ar trebui reglementată prin lege, aşa cum se întâmplă cu alcoolul şi tutunul.

Sursa: stiri.tvr.ro, 30.11.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply