Liceul din România care a dat doi laureați ai premiului Nobel

0
753

Nikolaus-Lenau-Lyzeum

Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara.

Profesorul cu origini românești Stefan W. Hell, alături de Eric Betzig și William E. Moerner au câștigat premiul Nobel pentru „dezvoltarea microscopiei fluorescente de super-rezoluție”.

Stefan W. Hell, născut în 1960, la Sântana, lângă Arad, este profesor la Universitatea Heidelberg din 1990, director al Max Planck Institute for Biophysical Chemistry din Gottingen și conducător al diviziei Institutului de cercetare în domeniul cancerului, din cadrul Centrului Heidelberg.

Interesant este că profesorul Hell a învățat la același liceu ca Herta Müller, câștigătoarea premiului Nobel pentru Literatură.

Potrivit adevărul.ro, Herta Müller a absolvit Liceul german „Nikolaus Lenau” din Timișoara, în 1972. De asemenea, Stefan Hell a venit la același liceu în 1977, însă a emigrat împreună cu familia în Germania, după două trimestre. Profesorii spun că în catalog a avut numai note de 9 și de 10.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, aici:

https://ro.stiri.yahoo.com/liceul-din-rom%C3%A2nia-care-a-dat-doi-laurea%C8%9Bi-ai-premiului-nobel-084646067.html?cmp=rofb

FOTO: Yahoo News/Elisabeth Packi/Wikipedia.

Joi, 08.10.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply