DEZOLANT. Plaje MIZERABILE și hoteluri DISTRUSE de timp. Ce spun TURIȘTII care ajung în stațiunile NEPTUN-OLIMP! (VIDEO)

0
790

neptun-olimp-reportertvn

Dacă nu ați avut timp să veniți vara aceasta la mare, astăzi vă invităm să pășiți într-o stațiune altădată vestită din sudul litoralului, Neptun. Dacă mâine ați dori să ajungeți aici, vă spunem că vă puteți considera norocos.

Asta deoarece în anii de glorie, ’70 – ’80, doar străinii, familia prezidențială și lumea de seamă a vremii se caza aici. Vilele de protocol erau ticsite de membri de partid, iar restaurantele abia mai puteau face față. Acum, crâșmele lui Ceaușescu, Crama Murfatlar sau Calul Bălan, sunt mai mult goale.

„În perioada de început a sezonului estival aveam în jur de 200 de turiști străini pe zi la degustări. Ori acum, anul acesta am avut o singură degustare cu 50 de polonezi“, a declarat Cristian Stoian, administrator.

Localnicii sunt nostalgici după acele vremuri. „A început declinul mare. Vorbesc serios. Puțină lume, nu mai vin străinii. Erau pe vremuri numai străini. În Neptun s-au vorbit alte limbi până în 77“,a declarat un localnic.

Cine se plimbă acum prin stațiune are parte de contraste puternice. Unul dintre ele este chiar în centru. Emblema stațiunii, hotel Neptun, locul unde turiștii de odinioară cu bani veneau și se cazau un sejur la mare este acum în paragină.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Acum, hotelul a devenit loc de cazare pentru muncitorii sezonieri, nu are nicio clasificare, dar are amenajat un spațiu generos pentru târguri de antichități și artizanat. Nici pe nisip lucrurile nu sunt mai grozave. În dreptul plajei „La steaguri“, turiștii se bucură de mare și soare printre gunoaie. Apa de culoarea smaraldului le taie răsuflarea, dar la fel și mizeria de pe plajă.

Există totuși un loc în Neptun care șterge orice urmă de supărare: microdelta din inima stațiunii. Aici, nouă ne-a urat bun venit o lebădă, care s-a plimbat țanțoș printre nuferii înfloriți.

Mai mult, pe reporterntv.ro, 30.07.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply