Colectă mobilă de sânge la Mangalia

0
668

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa îi invită pe locuitorii municipiului Mangalia să intre în rândul donatorilor de sânge, sâmbătă, 5 iulie, între orele 08,30 – 13,30, la sediul Spitalului Municipal Mangalia.

Pot dona sânge toate persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă un EKG şi o adeverinţă de la medicul de familie din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice. În ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun uşor, sărac în grăsimi, iar cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

„Vă aşteptăm sâmbătă cu un act de identitate valabil ( CI, carnet de conducere, paşaport sau carte de alegator), la Spitalul din Mangalia. Pot dona sânge şi persoanele din localităţile învecinate pentru care se face decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu / reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, a explicat dr. Alina Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.

Sursa:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

http://www.cugetliber.ro/stiri-sanatate-colecta-mobila-de-sange-la-mangalia-222923

Miercuri, 02 iulie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply