Carnavalul copiilor, la Mangalia – Galerie FOTO

0
626

farmec.ro

Mii de copii, şcolari şi preşcolari din Mangalia au fost prezenţi, sâmbătă, 14 iunie, la Carnavalul dedicat exclusiv copiilor oraşului. Ajuns la cea de-a doua ediţie, evenimentul s-a bucurat de un real succes, oferind publicului un spectacol plin de culoare şi voie bună, atât în rândul elevilor participanţi, cât şi în rândul cadrelor didactice şi părinţilor.

Ca şi în anul precedent, preșcolarii și școlarii participanți la carnaval s-au organizat în două coloane, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice și a părinților implicați în acțiune. Coloanele au plecat simultan din două puncte, respectiv Sensul giratoriu şi Piaţa Sud, începând cu ora 09.30.

Una din caravanele copiilor s-a deplasat de la sensul giratoriu către centrul Mangaliei, în timp ce altă caravană a pornit dinspre Piaţa Sud spre Casa de Cultură, punctul final al evenimentului. Pe tot traseul parcurs de copii, fiecare unitate şcolară implicată a avut ca antemergător câte o mascotă uriaşă, îmbrăcată în haine de aceeaşi culoare cu cea a şcolilor şi grădiniţelor pe care le reprezenta.

Acompaniaţi de muzică şi zgomotul specific al fluierelor, cei peste 2000 de copii prezenţi la paradă au defilat pe străzile oraşului, până în Piaţa Republicii. Caravanele copiilor au concurat, atât pe traseu, cât şi în centrul localităţii. Aici, fiecare clasă participantă a urcat pe scena din faţa Casei de Cultură, unde şi-a etalat costumele de carnaval realizate cu multă imaginaţie şi creativitate, de către părinţi şi cadrele didactice.

Atmosfera de pe scenă a fost întreţinută de mai mulţi clovni şi animatori, spre bucuria tuturor celor aflaţi la eveniment. Fiecare copil participant al carnavalului a primit în cadrul festivităţii cadouri cu jucării şi dulciuri, iar cadrele didactice flori, pachetele fiind oferite de Primăria Mangalia. Alături de copii a fost prezent edilul Mangaliei, Radu Cristian, care i-a însoţit pe tot parcursul paradei şi a asistat la festivitatea de premiere. El s-a declarat încântat de desfăşurarea evenimentului, precizând, totodată, că manifestarea a reuşit să ofere o zi minunată copiilor din Mangalia, care au fost aplaudaţi şi admiraţi de un oraş întreg.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Cel mai important este că ei s-au distrat, s-au simţit bine şi au exaltat de bucurie. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizarea acestei manifestări care doresc să crească valoric, de la an la an”, a declarat primarul Radu Cristian.

După parada costumelor şi festivitatea de premiere, începând cu ora 13.00, toţi copiii au fost conduşi de mai mulţi clovni în Portul Turistic, locul de desfăşurare a unui spectacol artistic.

Galerie FOTO:

Sâmbătă, 14 iunie 2014, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply