Duminică, 25 mai, alegeri pentru PE. Ce au făcut europarlamentarii români

0
807

În curînd vom alege noii parlamentari europeni şi poate că, înainte de a vota, ar fi de folos să ştim ce au făcut deputaţii din legislatura care se încheie. Măcar lucrurile mai semnificative. Cei 33 de europarlamentari români de la Strasbourg au fost aleşi în iunie 2009 (unii au mai fost înlocuiţi, între timp, cu următorii de pe liste) şi sînt împărţiţi în primele trei grupuri politice ca importanţă: 14 la Partidul Popular European (PPE sau creştin-democraţii), 11 la Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (APSD), 5 la Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE).

Alţi trei sînt neafiliaţi, dintre care Corneliu Vadim Tudor şi Dan Dumitru Zamfirescu provin de la Partidul România Mare iar Adrian Severin – de la PSD, partid din care a demisionat după scandalul de corupţie în care a fost implicat în 2011. Odată cu izbucnirea acelui scandal, ne amintim că Adrian Severin a fost exclus din APSD, dar a refuzat să-şi dea demisia din Parlamentul European, aşa cum au procedat ceilalţi doi europarlamentari, din Slovenia şi din Austria, implicaţi în aceeaşi poveste. Cei trei au căzut atunci în capcana întinsă de jurnaliştii de la Sunday Times, care, aflaţi sub acoperire, au cerut unui mare număr de europarlamentari să iniţieze şi să suţină amendamente în legislaţia europeană, contra unor importante sume de bani. Şi doar trei au acceptat. În prezent, Adrian Severin se află sub ancheta OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă).

Dar, dincolo de cazul Severin, să trecem în revistă prestaţia unor deputaţi europeni a căror reputaţie a crescut în urma activităţii lor de la Strasbourg.

Continuarea articolului, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply