Sistem nou – Ghene de gunoi îngropate, la Mangalia

0
1067

Locuitorii din Mangalia vor beneficia, din acest an, de un nou sistem de colectare a deşeurilor, care împiedică răspândirea mirosurilor neplăcute datorită sistemului ermetic de depozitare a gunoaielor.

PROIECT

Locuitorii Mangaliei vor avea, din această lună, un nou sistem de colectare a deşeurilor. Acest lucru va fi posibil deoarece Primăria a început înlocuirea containerelor de gunoi. „Noile pubele pentru colectarea deşeurilor menajere sunt din metal şi sunt îngropate, iar la suprafaţă lăsăm doar un burlan, prin care populaţia poate să arunce deşeurile. Golirea containerelor se va face printr-o trapă, care va fi acţionată electric de către angajaţii firmei de salubritate”, a spus primarul Cristian Radu. El a adăugat că prin îngroparea containerelor se elimină riscul de poluare a mediului, iar pericolul răspândirii unor boli va fi mult diminuat. Edilul a afirmat că proiectul de modernizare a sistemului de colectare a deşeurilor este suportat financiar de societatea care se ocupă de salubrizarea oraşului – Polaris, care va acoperi toate cheltuielile pentru amenajarea a 40 de platforme de gunoi. „Va fi un parteneriat public-privat din care va câştiga toată lumea”, a spus Cristian Radu.

IGIENIZARE

Primarul Mangaliei a spus că ideea îngropării ghenelor a preluat-o din alte ţări, dar şi din alte oraşe ale României, unde a constatat că acest sistem dă şi o notă de civilizaţie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Când am preluat, în 2012, frâiele administraţiei publice locale, mi-am propus să transform municipiul şi cele şase staţiuni ale sale (Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp) în adevărate perle ale litoralului, unde turiştii să vină cu plăcere. Prima condiţie pentru ca Mangalia să devină o locaţie atractivă este menţinerea curăţeniei. Însă măturarea zilnică a arterelor nu este suficientă, mai ales dacă oraşul nu a dispus până acum de un sistem modern de colectare a deşeurilor menajere. În plus, Primăria s-a confruntat mai mereu cu plângeri din partea populaţiei cu privire la faptul că foarte multe persoane aruncă deşeurile menajere la întâmplare şi nu în locurile special amenajate. Din această cauză, mizeria şi duhoarea emanată de aceste deşeuri sunt insuportabile, mai ales în perioada verii, când căldura sporeşte riscul contractării unor boli”, a subliniat primarul Radu. El a adăugat că, în acest an, vor fi montate 40 de platforme de gunoi, iar anul viitor, alte 30.

Tatian IORGA.

Mai mult, în telegrafonline.ro, Miercuri, 7 mai 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply