Ponta vrea ca noul pod de la Agigea să fie gata până pe 31 iulie

0
726

Premierul, uşurat că vechiul pod nu s-a prăbuşit. Vezi cum se va circula de pe 15 iunie până pe 15 septembrie.

Noul pod rutier de peste Canalul Dunăre- Marea Neagră, din Agigea, trebuie să fie deschis circulaţiei până pe 31 iulie 2014, premierul Victor Ponta urmând ca în acea zi să vină personal cu maşina pentru a vedea dacă termenul impus de el a fost respectat. Ponta a vizitat ieri ambele poduri aflate în lucrări, în cazul celui vechi primul ministru felicitându-se că nu s-a prăbuşit, pentru că el ar fi fost responsabil. Ponta a spus că şi-a asumat riscul de a permite în continuare să se circule pe pod, deşi specialiştii i-au recomandat să fie închis de tot pe toată perioada lucrărilor de reparaţie.

Mă bucur că nu s-a prăbuşit podul, că, dacă era ceva, eu eram responsabil, a declarat premierul, care a fost asigurat de către şeful Regionalei Constanţa a CNADNR, Marian Dima, că de pe 15 iunie se va relua fără restricţii traficul uşor, până la jumătatea lunii spetembrie.

Primul ministru l-a întrebat pe primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu, cât de afectaţi au fost oamenii în urma restricţionării traficului pe pod, edilul explicându-i că traficul greu a trebuit deviat pe o rută ocolitoare de 120 de kilometri. De altfel, Cârjaliu i-a transmis premierului că întâmpină greutăţi din partea celorlalte autorităţi în găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor cauzate de restricţionarea traficului pe podul cu hobane, context în care Ponta i-a spus: Lasă că le zic eu şi se rezolvă.

În cele din urmă, insistenţa primarului din Agigea pare să fi dat rezultate, întrucât primul ministru a cerut celor de la CNADNR să lege noul pod de comună, prin intermediul unui drum care să preia integral traficul din localitate pe noua structură ce urmează a fi edificată până pe 31 iulie, ceea ce ar însemna un ocol de doar 4 kilometri, soluţie agreată imediat de Cârjaliu. Astfel, compania naţională urmează să preia un drum de ţară din administrarea comunei Agigea pentru a-l asfalta şi racorda la noul pod, după care îl va trece înapoi la administraţia locală. După discuţiile despre poduri, Ponta a vorbit şi despre situaţia acţiunilor la Compania Naţională Adminstraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în replicaonline.ro, Vineri, 2 mai 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply