Universităţile încep campaniile de admitere şi oferă chiar şi meditaţii viitorilor studenţi

0
920

Universităţile se grăbesc să îşi facă cunoscută oferta educaţională pentru 2014-2015, astfel încât să le ofere posibilitatea viitorilor absolvenţi să îşi aleagă ce studii vor urma. Mai mult, instituţiile oferă şi o şansă în plus la admitere, prin faptul că tinerii pot beneficia de pregătire pentru examene.

Tinerii dornici să urmeze o carieră de viitor lup de mare au posibilitatea să îşi aleagă deja ce specializare să urmeze şi pot ştii şi la cât se ridică costurile de şcolarizare. Universitatea Maritimă Constanţa pune la bătaie 1.140 de locuri la învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă. Astfel, la Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval sunt scoase la concurs 345 de locuri la învăţământ la zi şi 125 la frecvenţă redusă, la specializările Navigaţie şi Transport Maritim şi Fluvial, în română şi engleză, Inginerie Economică în Domeniul Transporturilor. La Facultatea de Electromecanică sunt oferite 470 de locuri la zi şi 200 la frecvenţă redusă, la specializările Electromecanică Navală, în română şi engleză, Electrotehnică, Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii, Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie. Taxele vor fi între 3.000 şi 4.500 de lei, la învăţământul la zi, şi între 3.000 şi 3.200, la frecvenţă redusă. Potrivit rectorului U.M.C., prof.univ.dr. Violeta Ciucur, cifra de şcolarizare şi taxele nu sunt diferite faţă de anul trecut şi nu vor mai suferi alte modificări. Mai mult, U.M.C. le oferă tinerilor şi pregătire pentru proba la Matematică, care se va desfăşura între 31 martie şi 31 mai. „Sunt 20 de şedinţe ale căror costuri s-ar ridica la 500 de lei. Dacă candidatul intră la fără taxă, rămâne fără să achite şi această taxă, dacă intră la cu taxă, se recuperează din taxa pe care o plăteşte anual“, a precizat rectorul U.M.C. Viitorii studenţi vor trebui, însă, să achite 150 de lei pentru taxa de înscriere şi 50 de lei pentru taxa de înmatriculare.

Şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa îşi prezintă oferta educaţională la cele 16 facultăţi, iar specializările sunt dintre cele mai variate. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, modalitatea de admitere este în funcţie de specializarea pentru care optează viitorii studenţi. La nivelul U.O.C., se poartă în prezent discuţii dacă va fi reluat programul de anul trecut, când s-a oferit pregătire gratuită pentru Bacalaureat.

Emilia SAVA, observator.ro, 27.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply