Cum poate fi obţinut certificatul de „Şcoală Europeană”

0
665

Aflată la cea de a XI-a ediţie, Competiţia „Şcoală Europeană” este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei Naţionale, care se bucură de recunoaştere din partea instituţiilor europene.

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul MEN, la cele zece ediţii ale competiţiei (2004-2013) au participat 1.445 unităţi de învăţământ, dintre acestea 311 au primit certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”.

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 18 martie 2014 (data poştei). Între 24-28 martie, se va face evaluarea candidaturilor, iar în luna mai se vor acorda certificatele.

Simona ANGHEL, cugetliber.ro/, Miercuri, 26.02.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply