COMUNICAT DE PRESĂ – Sindicatul Liber al Salariatilor din Învătământul Preuniversitar Constanta

0
893

Asistăm cu îngrijorare si chiar cu un sentiment de revoltă la numeroasele comentarii ale mass-mediei la adresa celor care sunt angajati în sistemul de educatie.

Sunt blamati slujitorii catedrei într-un gen de campanie care nu face cinste statutului de intelectual dedicat formării tinerei generatii.

Aducerea în prim-planul opiniei publice a unor cazuri de educatoare, învătători sau profesori lipsiti de moralitate – si fată de care ne delimităm cu toată convingerea – ne aduce mari prejudicii prin tendinta de generalizare a ideii de învătământ corupt.

Aprecierile denigratoare, catalogările subiective extinse la întregul corp profesoral îi jignesc pe toti cei ale căror profile morale si profesionale sunt impecabile si care sunt dedicati – de cele mai multe ori printr-o muncă de voluntariat – activitătii de instruire si educare.

Dacă suntem total de acord cu sanctionarea si eliminarea din sistem a celor care se dovedesc a fi indezirabili prin încălcarea valorilor carierei didactice si criteriilor de moralitate, în acelasi timp suntem pentru popularizarea si răsplătirea celor care sunt urmasi reprezentativi ai emblematicului Domn Trandafir.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Regretăm că în aceste zile s-a vorbit prea putin si despre ceea ce alimentează comportamentele negative din unitătile de învătământ: lipsa finantării optime pentru asigurarea unor conditii reale pentru un învătământ gratuit, lipsa unei legi de salarizare motivante care să atragă spre învătământ pe cei foarte bine pregătiti, lipsa unor măsuri de protectie a personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic în fata violentelor umilitoare manifestate de unii elevi si părinti – toate aceste aspecte depinzând de modul de guvernare alterat an de an si care, în ultimii douăzeci de ani, ne-a demonstrat că adevărata coruptie se manifestă la nivelul politicului si se propagă la nivelul întregii societăti.

Sindicatul Liber al Salariatilor din Învătământul Preuniversitar Constanta consideră că cele câteva cazuri ce ocupă prima pagină a publicatiilor de presă sau sunt “în lumina reflectoarelor” pe posturile de televiziune si la radio nu se pot confunda cu sutele de mii de dascăli care sunt demni de toată lauda.

Departamentul Relatii publice si comunicare al SLSIP Constanta.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply